標題: [愛情] 老婆話我當初追佢太求其, 所以 ...
無頭像
terrence
註冊會員

帖子 8
註冊 2013-3-20
用戶註冊天數 4027
用戶失蹤天數 3963
狀態 離線
113.252.84.184
老婆尋晚話我當初追佢太求其, 只係兩句說話就應承左同我一齊, 太洩了, 所以今次就正正經經 "再追一次"
二月九日, 這是我倆第一次見面
您給我的第一感覺是很成熟和爽朗
那夜在您家, 我倆循規蹈矩地談了很多
您的眼睛卻不知所措的停留在月曆上
到了半夜, 真的有點累, 您為我遞上枕頭, 問我要不要先睡一下, 我卻不好意思的推卻
最後您送了我去乘車
那時那刻的我從來沒想過最後會跟您一起

在我離開香港的短短的數天
是誰有意無意地催我回來
在我每次因想起我 ex 而忍不住哭
是誰在我身旁不準我多想
終於在今年情人節晚上
sd了一個msg給您
就是這樣我倆的故事就開始了

或許我倆都想不到進展是這麼快
還記得第一次您在 CWB 街頭主動拖我, 反而是我傻傻的不懂反應
在別人眼中永遠是很堅強很 smart 的您
在我身邊卻是溫柔地, 小鳥依人的依著我, 也是令我始料不及的
尤其是有一次我扭計說沒飯吃
第二日您就千里迢迢拿愛心飯盒給我,這也在我意料之外

-------------------------------------------------------------------------------------------------
每次人地話舊既唔去, 新既又點黎
我總會話: 您又知新一定好?
Lp, 好多謝您令到我重拾信心

Lp, 您成日問我鐘意您D?
您話您咩都冇為我做過
但您只係做返自己, 不做作, 不掩飾
順著自己既心真誠待我
在我人生最低谷最迷失既時候, 在我幾乎名譽掃地時
您唔介意別人點睇我, 陪在我身邊, 已經很足夠
愛您沒有任何原因, 只因您就是您

您今朝問點解您成日扭我計, 發我脾氣, 但我依然對您事事上心
我冇答您
我係您老公, 但從來我都冇當照顧您係一份工作,一份責任
我珍惜您就如珍惜我自己一樣, 把二個心融為一體
好傻, 但呢個就係我愛您既方法

未來既路也許好多未知數, 也許好多迷霧
但只要你唔嫌棄我的傻, 我願為您一直去等待
等待我們建立一個sweet sweet home
I swear

littlefung17
註冊會員

帖子 29
註冊 2012-8-19
用戶註冊天數 4239
用戶失蹤天數 3857
狀態 離線
168.70.55.70
好sweet“ 好羨慕你地xd”

Ivy
註冊會員

帖子 170
註冊 2012-8-3
用戶註冊天數 4256
用戶失蹤天數 3987
狀態 離線
202.140.72.96
每次見到人地讚頌另一半
我都會好戥大家開心
時時有感恩的心,才會懂珍惜身邊的人
關係會更長久穩固,加油!

小K
註冊會員

帖子 58
註冊 2012-7-11
用戶註冊天數 4279
用戶失蹤天數 3967
來自 B612行星
狀態 離線
119.246.228.243
祝你們幸福~!

無頭像
kiki
註冊會員

帖子 98
註冊 2012-9-29
用戶註冊天數 4198
用戶失蹤天數 3867
狀態 離線
119.247.115.105
睇完打左個冷陣
好甜喔

無頭像
terrence
註冊會員

帖子 8
註冊 2013-3-20
用戶註冊天數 4027
用戶失蹤天數 3963
狀態 離線
113.252.84.184
多謝你地既祝福, 又 update 下今日既 sweet 野, 希望大家多D 正能量

今日終於同老婆 honey moon 地去行山
全程7 Km, 十年小運動既我在老婆幫手背背包同鼓勵下, 開心地比預計時間快完成
爬山, 行超長樓梯, 對於成日失平衡既我
小小跌已經係小事

行山就好似兩個人拍拖一樣
唔係每一段路都咁易走
但只要互相扶持, 互相鼓勵
成功就會在望

此網站將關閉,請到 www.limehk.com