標題: [愛情] 現代人戀愛觀
J__
註冊會員

帖子 664
註冊 2012-8-10
用戶註冊天數 4274
用戶失蹤天數 3837
來自 水星
狀態 離線
58.152.124.211

QUOTE:
原帖由 secretkidult 於 2013-4-2 13:21 發表
其實我打錯字,我係想講明刀明槍……唔係明刀明搶……
i mean明刀明槍要sex only, 唔係look for a serious relationship果d人比起呃人一腳踏幾船同偽君子好。樓主講緊有性先有愛, 呢樣野同第三者又無關……
有 ...

咁戀愛態度. 唔單單講有愛定有性先. 第3者. 等等都係既. 咁講開又講咁者.

我同意. 明刀明槍. 各取所需. 其實唔係壞事.

J__
註冊會員

帖子 664
註冊 2012-8-10
用戶註冊天數 4274
用戶失蹤天數 3837
來自 水星
狀態 離線
58.152.124.211

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2013-4-2 15:54 發表

可能有D人好針著於性先於愛就係錯. 我反而覺得, 更多人口講愛, 咪又係搵人陪/解悶/大時大節唔想一個人過/甩了拖好唔習慣要快D搵新人取代舊人. 係上網吹水幾小時就有FEEL, 識人一個月都無就一齊, 然後又 ...

我諗起1句說話: 1段關係既第3者. 唔係遲來個1位. 而係不被愛的那1位.

我咁睇. 如果2個人1齊. 其中1方咁容易可以同第2個搭上. 其實. 佢都唔係咁愛原本個位.
呢個時候. 佢走去第3者既懷抱. 他朝. 佢1樣會走向第4者. 第5者既懷抱.
所以. 對呢樣野. 無咩特別感受.

但我覺得. 第3者走過黎. 係同其中1方係自然撻著. 定係走埋黎明搶. 係2回事.
個感覺完全唔同. 後者. 我覺得個第3者人格好有問題.

無頭像
Simsuk
註冊會員

帖子 50
註冊 2013-3-6
用戶註冊天數 4066
用戶失蹤天數 3996
狀態 離線
60.49.39.233

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2013-4-2 15:41 發表

XDDDD 我唔係好重視, 但都唔係無需要 XDDDD

咁你呢? 你覺得唔重要, 即係可以唔駛攪? XDDDD

love is always the first place , then only comes with it :-)

無頭像
Simsuk
註冊會員

帖子 50
註冊 2013-3-6
用戶註冊天數 4066
用戶失蹤天數 3996
狀態 離線
60.49.39.233
agree with J

做唔做第三者係睇個人...

但係人格這方面就.....

如果兩個人真係愛的話... 應該成熟d 咁settle,唔需要做第三者... 咁段關係都會健康d

(個人意見only)

雨花
註冊會員

帖子 146
註冊 2012-7-12
用戶註冊天數 4303
用戶失蹤天數 3891
狀態 離線
183.179.84.104

QUOTE:
原帖由 J__ 於 2013-4-2 10:46 發表
咁就要睇你想要D咩.

有D人可以性同愛分開. 咁佢地既性. 只係身體上既滿足.
有D人. 佢要有愛先有性. 但唔1定要大家有咩關係先有呢種性關係.
係1種情感+身體既滿足. 但唔包括要有情侶關係係當中.

我覺得. 最兒戲唔係上唔上床.
而係而家既心對愛情既態度.

而且人大左. 會發覺點開始. 唔係1個種點. 點行到落去先係1個重點.

agree.
人人價值觀不同
不過我都係保守人士。
我都係覺得性=長遠承諾

雨花
註冊會員

帖子 146
用戶註冊天數 4303
用戶失蹤天數 3891
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 J__ 於 2013-4-2 12:37 發表

我又唔同意明刀明搶既人有幾好.
我絕對明白. 如果個個人更堅定. 夠愛. 人地點搶都唔會搶到.
但搶野呢個行為. 好小朋友. 愛唔1定要擁有. 擁有唔1定要搶. 我個人覺得.

仲有. 如果對方都對你有意思. 使咩搶?
如果對方因為你搶先同你1齊. 咁會長久咩?

可能我自己鍾意D細水長流. 我唔太鍾意呢D所謂既"激情".
我都曾經見識過1D所謂充滿激情既人去搶人. 真係. 送埋畀你.

agree。搶既過程會傷害到其他人,偽君子影響力較少。
"如果個個人更堅定. 夠愛. 人地點搶都唔會搶到。" <---cant agree more
不過我覺得激情細水長流無衝突。

雨花
註冊會員

帖子 146
用戶註冊天數 4303
用戶失蹤天數 3891
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 secretkidult 於 2013-4-2 13:21 發表
其實我打錯字,我係想講明刀明槍……唔係明刀明搶……
i mean明刀明槍要sex only, 唔係look for a serious relationship果d人比起呃人一腳踏幾船同偽君子好。樓主講緊有性先有愛, 呢樣野同第三者又無關……
有 ...

ic! 如果明刀明槍要sex only,我都覺得好過一腳踏幾船同偽君子~

雨花
註冊會員

帖子 146
用戶註冊天數 4303
用戶失蹤天數 3891
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2013-4-2 15:54 發表

可能有D人好針著於性先於愛就係錯. 我反而覺得, 更多人口講愛, 咪又係搵人陪/解悶/大時大節唔想一個人過/甩了拖好唔習慣要快D搵新人取代舊人. 係上網吹水幾小時就有FEEL, 識人一個月都無就一齊, 然後又名正言順攞正牌攪野. 如果一個人一年換4次畫, 即一年之內已經有4個SP. 對我來講, 其實呢D都唔見得好清潔, 亦都好兒戲.

agree。
一上大學發覺好多人都係咁。so sad.

此網站將關閉,請到 www.limehk.com