標題: [愛情] 終於分手了
無頭像
Hei0245
註冊會員

帖子 4
註冊 2012-7-13
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 4008
狀態 離線
59.149.102.146
同佢好多問題好多性格上既不同大家都唔可以放棄屋企
我工作忙 時間就唔到
慢慢淡左 少左搵佢
加上大家對感情既睇法唔同
我係一個怪人 我覺得拍拖好麻煩
我眼中完美既愛情係好似家人咁互相關心互相體諒
可惜佢同我永遠唔會有我地自己既家庭(佢講左唔會離開佢阿媽 佢阿媽接受唔到同志)
個一刻我知道佢唔係我既MISS RIGHT
前日佢同我講分手 原因係接受唔到我一個星期唔搵佢
當時我只有內疚 並唔打算挽留
只係祝福佢搵到個好男人 一個可以照顧佢同佢家人既男人
依件事又令我諗起我既矛盾
家母以前暗示過接受唔到同志 加上佢最近受好大打擊 同家父反左面
以後都要由我照顧家母 相信日後都唔可能俾佢知道我既取向
但我想要既愛情係家庭式 但家母一定唔會接受我同我既另一半
每一次拍拖都要為依樣野煩惱 每一次都好辛苦
令我多次想為左滿足佢變返女仔啲 同男人一齊
但我真係接受唔到男人呀 我可以點做?

無頭像
leewaisin
註冊會員

帖子 1
註冊 2013-3-3
用戶註冊天數 4072
用戶失蹤天數 3976
狀態 離線
113.254.74.227
How old are you?

Professor_King
註冊會員

帖子 6
註冊 2012-12-30
用戶註冊天數 4134
用戶失蹤天數 3875
狀態 離線
71.167.45.32
既然妳自己都不能處理妳家母對妳的性最向, 那妳又怎麼要求別人(妳所謂的Miss Right, 不管是現在或將來的)與妳建立妳嚮往的家庭?  不如先處理好自身, 無謂辛苦自己與別人.

無頭像
Hei0245
註冊會員

帖子 4
註冊 2012-7-13
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 4008
狀態 離線
59.149.102.146
I'm only 23 but I really need to think about this coz life is short
If I can find the right one I may tell my mom no matter how screw our relationship will be. I just don't know if this though is right or not
I really need some of ur advises

無頭像
BLW
註冊會員

帖子 15
註冊 2013-5-1
用戶註冊天數 4012
用戶失蹤天數 3848
來自 HK
狀態 離線
203.168.205.44
明白你既處境!相信你可能係到掙扎緊點做!不過你話而家屋企發生咁既事,不如好好處理好屋企既事!先再諗點樣同你屋企人come out!

此網站將關閉,請到 www.limehk.com