標題: [朋友] 致可愛的女生
無頭像
Danny.C
註冊會員

帖子 1
註冊 2013-5-6
用戶註冊天數 4008
用戶失蹤天數 3999
狀態 離線
123.136.11.149
無意義的咄咄逼人是令人哭笑不得的,,也沒有什麼女人喜歡成熟的,,成熟代表年紀開始大了心態開始老了沒法再可愛了,,也沒法再像小孩子般被疼愛了,,祝願困難小姐妳永遠也能這麼有朝氣這麼可愛

p.s. 如不是論壇功能不容許我刪除帖子我一定會履行對妳的承諾阿,, 後會有期了

difficult4
註冊會員

帖子 464
註冊 2012-9-26
用戶註冊天數 4230
用戶失蹤天數 3860
狀態 離線
183.178.57.199
哈, 沒有覺得那是一道無聊老套明星題,
不過... 我喜歡張國榮而不討厭陳百強

無頭像
warmheart
註冊會員

帖子 2
註冊 2013-2-12
用戶註冊天數 4090
用戶失蹤天數 3997
狀態 離線
61.18.70.137
等...寂寞到夜深。

無頭像
coincidence2
註冊會員

帖子 1835
註冊 2012-8-10
用戶註冊天數 4277
用戶失蹤天數 3164
狀態 離線
219.77.211.94
果個年代D人會分為張國榮迷 同埋 譚阿倫迷 所以無聊估計樓主無咁老 XDDD (40+)

如果人因為受唔住寂寞去搵愛情友情. 而樓主係咪唔需要情人/朋友?

soulmate係唔係可以唔一定見面?

BTW DANNY同哥哥係2種人太唔同STYLE

無頭像
warmheart
註冊會員

帖子 2
註冊 2013-2-12
用戶註冊天數 4090
用戶失蹤天數 3997
狀態 離線
61.18.70.137
你是誰呢?

小熊子
註冊會員

帖子 194
註冊 2012-7-23
用戶註冊天數 4295
用戶失蹤天數 3884
來自 太陽餅發源地
狀態 離線
180.219.10.153
路過,幫你頂一下。
不過睇到你嘅問題,係好奇都想答下,
後生果時鍾意陳百強,對張國榮冇乜感覺,
不過而家老左,冇咁執著,包容多左。

希望樓主搵到你要搵嘅人,解開鬱結

無頭像
LemonTea
註冊會員

帖子 69
註冊 2013-1-7
用戶註冊天數 4127
用戶失蹤天數 3888
狀態 離線
14.0.143.115
喜歡陳百強,也喜歡張國榮

difficult4
註冊會員

帖子 464
用戶註冊天數 4230
用戶失蹤天數 3860
狀態 離線
其實呢, 有沒有發現你的表達出了點問題

>>p.s. 在妳覺得自己適合之前' 請回答一道簡單的問題: 妳喜歡陳百強而討厭張國榮嗎' 如妳認為這是一道無聊老套的明星題那抱歉了' 我要找的不是妳'

<<你這句表達的只能是 "認為那問題無聊老套的" 就 "不是你找的"
完全沒提到過人家答affirmative 還是negative 跟"是不是你要找的" 有什麼關係
只是叫人答了那道題而已

對語言掌握要多加練習啊 =]

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4277
用戶失蹤天數 3164
狀態 離線
218.91.151.243

QUOTE:
原帖由 Danny.C 於 2013-5-7 19:15 發表
會認真對待這問題的只是第一關卡' 再配合上我心中答案就是我要找的' 第一關卡也過不了的就鐵定不是我要找的了啊'

樓主心中有一把尺, 過到第一關都未必過到第二關. 如果有天意, 自然有一個合曬格嘅人物出現, 之後造化如何又係另一回事. GET到就GET到, 唔夾咀型嘅諸位就算啦. 樓主幾時搵到記住講聲, 等大家知道世上有奇蹟出現

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4277
用戶失蹤天數 3164
狀態 離線
218.91.151.243

QUOTE:
原帖由 difficult4 於 2013-5-7 18:21 發表
其實呢, 有沒有發現你的表達出了點問題

>>p.s. 在妳覺得自己適合之前' 請回答一道簡單的問題: 妳喜歡陳百強而討厭張國榮嗎' 如妳認為這是一道無聊老套的明星題那抱歉了' 我要找的不是妳'

<<你 ...

乖啦乖啦 XDDDD 件事好簡單咋, 樓主搵緊一個討厭哥哥, 愛伯強嘅人嘛 XDDD 而其他組合如不討厭哥哥但喜歡DANNY/2個都喜歡/喜歡哥哥又不討厭DANNY/覺得2者2回事等等, 都已經唔符合樓主要求 XDDDD 唔係表達問題, 頂多可以話樓主懶有野或自我中心, 但佢應該唔在乎其他人點睇

difficult4
註冊會員

帖子 464
用戶註冊天數 4230
用戶失蹤天數 3860
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2013-5-7 21:27 發表

乖啦乖啦 XDDDD 件事好簡單咋, 樓主搵緊一個討厭哥哥, 愛伯強嘅人嘛 XDDD 而其他組合如不討厭哥哥但喜歡DANNY/2個都喜歡/喜歡哥哥又不討厭DANNY/覺得2者2回事等等, 都已經唔符合樓主要求 XDDDD 唔係表 ...

佢一應我, 我就知佢搵咩啦, 但係佢ge preset ans 確實係冇顯示到o係佢1樓個post 度, 其實我本身都係R 水吹, 唔通唔知頭唔知路會覺得佢個"神秘故事"好吸引咩. "懶有野" 確實係好完美咁形容咗成件事

小熊子
註冊會員

帖子 194
註冊 2012-7-23
用戶註冊天數 4295
用戶失蹤天數 3884
來自 太陽餅發源地
狀態 離線
180.219.10.153
其實樓主呢個po令論壇熱鬧啲,製造下話題都唔錯吖!
佢一開始有講搵聆聽者,亦都有定條件去選擇聆聽人。
不過喺而家呢個社會個個怱怱忙忙,有人肯聽人講野已經唔錯!
就係大家都過左追夢嘅年紀,所以先上嚟吹下水咁咋。

所以大家都唔駛咁認真啦!

突然諗起Danny 一首歌,其中幾句。

莫道你在選擇人,人亦能選擇你,公平,原沒點偏心!

都係果句,希望你早日搵到「對的人」啦!

difficult4
註冊會員

帖子 464
用戶註冊天數 4230
用戶失蹤天數 3860
狀態 離線
裝成熟其實沒有特別好玩
亦未見得哪兒有"激進地中傷人"
不過沒關係了
反正, 人家都說了要刪貼

無頭像
whoever
註冊會員

帖子 1
註冊 2013-5-9
用戶註冊天數 4005
用戶失蹤天數 4004
狀態 離線
61.93.82.122
雖然對陳百強/張國榮一點興趣也沒有,但我覺得以此打開話題也無甚不妥。

尺,每個人也有,有人會把自己的狀況,年齡,喜好,性格等等寫出來,樓主也只是將佢理想的寫出來。能夠坦白講出佢的要求,就算是被批評,也總比總是裝評論員,只顧用自己把尺去量度別人、批判別人好。

能夠找到相愛的人本來就是奇蹟,人揀你,你揀人,愛情裡面人人都是卑微的,不見得有誰要扮清高。

本來大家都是LES,應該互相支持,來得交友區也只是想找個有緣人,合則來,不合則去,用得著一唱一和去批評人家的言語?

成熟與否,從談吐、行為應已可見端倪。

carcar
版主

帖子 771
註冊 2012-7-11
用戶註冊天數 4307
用戶失蹤天數 3885
狀態 離線
42.98.65.64
個開頭係咩? 唔明添

carcar
版主

帖子 771
註冊 2012-7-11
用戶註冊天數 4307
用戶失蹤天數 3885
狀態 離線
42.98.65.64
個開頭係咩? 唔明添

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4277
用戶失蹤天數 3164
狀態 離線
60.209.94.51

QUOTE:
原帖由 whoever 於 2013-5-9 23:18 發表
雖然對陳百強/張國榮一點興趣也沒有,但我覺得以此打開話題也無甚不妥。

尺,每個人也有,有人會把自己的狀況,年齡,喜好,性格等等寫出來,樓主也只是將佢理想的寫出來。能夠坦白講出佢的要求,就算是被批評,也總比 ...

見你呢個回應我先發現樓主連對我的回應都刪除埋 -_- 佢見到我嘅REPLY無咩野仲話高興認識我架 XDDD

唔好話我敏感, 你呢個REPLY針對緊我咁喎? 算唔算又懶係用番人家用語來子之矛VS子之盾? 一唱一和仲神奇, 老屈埋另一個姐妹扯貓尾? XDDD

成熟與否,從談吐、行為應已可見端倪-->唔駛咁曲線嘅, 呢到幾時有人自認成熟過? XDDDD

講到尺, 或者你把尺認為有D野係唔扮清高係坦白, 認為批評人就唔視之為坦白. 定有人從來睇唔過眼某D人, 有機會借題發揮仲唔伸多幾腳.

有D野直接D好. 不過我明白LES好鐘意咁, D野包裝過先出口 XDDD

或者又有人會話, 覆POST就是"輸"了.

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4277
用戶失蹤天數 3164
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 carcar 於 2013-5-10 00:42 發表
個開頭係咩? 唔明添

算吧啦, 既然樓主刪POST連回應其他人嘅野都刪埋, 無謂搵真相架喇.

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4277
用戶失蹤天數 3164
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小熊子 於 2013-5-9 02:53 發表
其實樓主呢個po令論壇熱鬧啲,製造下話題都唔錯吖!
佢一開始有講搵聆聽者,亦都有定條件去選擇聆聽人。
不過喺而家呢個社會個個怱怱忙忙,有人肯聽人講野已經唔錯!
就係大家 ...

依家仲熱鬧喎, 開唔開心? XDDD

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4277
用戶失蹤天數 3164
狀態 離線
218.58.56.115
好無聊憑記憶講1來龍去脈XDDDD

一開始樓主話一直以來好多人好想知佢個人的故事, 但佢唔BOTHER講比所有人知, 佢只想搵SOULMATE先會講. 而第一關係要先答一個問題(應該話唔係問題, 係第一個要求), 就係討厭哥哥鍾意陳伯強, 如覺得老套問題就已經唔合資格

然後困難小姐就覆佢. 然後樓主同困難小姐就開始互覆.

困難小姐認為樓主表達能力有問題. 呢個時候我就話樓主絕對無表達問題 (即我唔認同困難小姐的想法), 頂多可以被人話佢懶係野扮清高, 但樓主一定唔會在乎. 樓主覆本人, 話多謝了解, 佢的確唔在乎人家點睇, 只係想搵佢心中的人, 仲話高興認識我咁話. 而樓主係認咗佢果個問題是第一關ONLY. 因為同佢自身經歷有關

後來就變了樓主刪POST改了內容明係比困難小姐睇.再之後連所有回覆都刪曬.

再之後就見到whoever講野了XDDDD

我唔清楚究竟whoever有無睇曬成件事, 定佢睇曬之後先發表佢意見. 如果係後者, 咁我都無話可說. 既然佢睇句句說話都係批評緊樓主, 而睇唔出有幫樓主打完場解圍, 反而只睇出一唱一和 (WELL, 有眼睇係困難小姐覆我之後, 我已經無再插口啦).咁可能係本人表達能力有問題了 XDDDD

此網站將關閉,請到 www.limehk.com