標題: [愛情] 你的完美dream girl?xd
雨花
註冊會員

帖子 146
註冊 2012-7-12
用戶註冊天數 4299
用戶失蹤天數 3887
狀態 離線
14.0.143.40
可能單身人士總會有d憧憬同幻想?xd
你嘅dream girl 係點?分享下你嘅final fantasy ~
又loop舊話題。fail。

我開始先啦。現實中只要相愛就夠。
但發夢的話就當然多d野?

樣:電到我就夠
性格:寬容,能接納非主流事物,容易原諒人,不記仇,不要過度轉牛角尖或負面,相信我,給我空間,自由,不會怨天尤人,不要過度感性或理性,有負任感等
身材:火辣s型,b cup或以上xd

btw im p. just for reference for comparsion.

無頭像
summer123
註冊會員

帖子 77
註冊 2012-11-13
用戶註冊天數 4175
用戶失蹤天數 3864
狀態 離線
202.85.33.190
電到我....肯花時間陪住我......互相關心.......不記仇.....夠膽指出我錯處.....有時會教我做人道理......身材最好係瘦~

無頭像
3539ws
註冊會員

帖子 178
註冊 2012-7-23
用戶註冊天數 4288
用戶失蹤天數 3860
狀態 離線
223.18.183.188
爽直, 有自己意見但有包容不同事情的心, 身材不要太勁, 無乜身材就最好 lol

憧憧
註冊會員

帖子 233
註冊 2012-7-19
用戶註冊天數 4292
用戶失蹤天數 3887
來自 hk
狀態 離線
124.217.139.3
開開心心,關懐我ww

anita
註冊會員

帖子 143
註冊 2012-7-10
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3863
狀態 離線
183.179.81.152
講起FF, 立即變曬心心眼 哈哈

樣:唔洗化妝, 如果係帶眼鏡, 要係長方形眼鏡...
性格:講野有文有路, 有小小人生目標..唔要蠢蛋妹妹仔...lol
咩都唔識, 打句英文都唔明就真係滴曬汗
身材:唔好大隻- -"   細粒, 細胸我唔介意,,,但一定唔要大胸!!哈..唔太想高我好多...
其他因素: 無時間陪我唔緊要, 但要擺我係心裹面... (其實可能係我到時變左工作狂),
識煮飯, 煲湯, 整甜品會係plus   就算我本人唔太中意食野...不過我會覺得好幸福...
最好唔煙唔酒, 唔驚狗.........我驚我再數落去...千字文都唔夠, 重要嚇親人..

FF 係難搵D...or the girl don't even exist....

無頭像
kinki
註冊會員

帖子 205
註冊 2012-7-13
用戶註冊天數 4298
用戶失蹤天數 3875
狀態 離線
182.239.102.138
你講d野我中晒wo xdxd

山貓
註冊會員

帖子 123
註冊 2013-2-21
用戶註冊天數 4075
用戶失蹤天數 3869
狀態 離線
124.244.94.182
Dream girl....

外在基本上高矮肥瘦都冇問題(最好唔好太瘦),一定要有些內在特質吸引到我,例如心地好、溫柔、個性好相處。希望對方比較能夠了解我內心世界,唔好亂發脾氣或脾氣唔好臭到我頂佢唔順,較為獨立、會理性思考,大家又能溝通到。最後要比我適當既自由同空間,唔好管到我無法呼吸或感到大壓力就ok。

difficult4
註冊會員

帖子 464
註冊 2012-9-26
用戶註冊天數 4223
用戶失蹤天數 3853
狀態 離線
183.178.57.199
諗le d 最開心LOL 100% 肯定le 個人唔會存在, 因為le 個係完美女人

le 種人, 唔存在, 就算存在, 配得起佢ge 人都唔存在...

外表: 同我差唔多高, 瘦, 鎖骨明顯, 唔好太大胸, 面尖, 白, 滑, 柔順ge 長直髮, 眼大, 睫毛長, 眼神深邃, 鼻咀都細, 有虎牙, 有酒窩, 腿比例長

性格: 成熟, 溫柔, 動靜皆宜, 有耐性, 好脾氣, 有毅力, 捱得, 可愛, 包容度高, 愛美但唔太"姿整", 專一長情, 有自信, 謙虛, 理性感性兼重, 誠實, 坦白, 大方, 直率, 唔怕悶, 獨立, 大膽, 肯試新野, 善良, 聰明, 有時會嗲下人

喜好: 書, 畫, 舞, 樂, 同小朋友相處, 陪我, 笑, ACG, 素顏, 旅行, 思考, 討論

Ability: 唱歌好聽, 識玩多種樂器, 識畫畫, 識跳舞, 識多國語言, 識做家務整野食, 識打扮

Others: 係一個homosexuality-friendly ge christian

無頭像
kiki
註冊會員

帖子 98
註冊 2012-9-29
用戶註冊天數 4220
用戶失蹤天數 3889
狀態 離線
119.247.115.105
查實...大家有冇遇到一個咁既"完美"對象?

無頭像
daybreak
註冊會員

帖子 3
註冊 2013-2-9
用戶註冊天數 4087
用戶失蹤天數 3889
狀態 離線
202.140.108.101
當我愛妳時,妳就係完美,問題係熱情過後,如何保持住一顆懂得欣賞,體諒和感激的心

雨花
註冊會員

帖子 146
用戶註冊天數 4299
用戶失蹤天數 3887
狀態 離線
14.0.143.39

QUOTE:
原帖由 kiki 於 2013-5-11 10:56 發表

無。一係就性格做到,一係就身材做到,再唔係就只有樣/氣場電到我。
重點係:我識嘅les少之有少,識個d 都occupied

這些機會不是屬於我的。我都係活在衣櫃forever alone好了。其實單身都唔係咁差姐。

無頭像
3539ws
註冊會員

帖子 178
註冊 2012-7-23
用戶註冊天數 4288
用戶失蹤天數 3860
狀態 離線
223.18.183.188

QUOTE:
原帖由 雨花 於 2013-5-11 19:14 發表

無。一係就性格做到,一係就身材做到,再唔係就只有樣/氣場電到我。
重點係:我識嘅les少之有少,識個d 都occupied

這些機會不是屬於我的。我都係活在衣櫃forever alone好了。其實單身都唔係咁差姐。

我都係活在衣櫃
前排好hit 講同性戀資詢, 有個同事問重乜要人支持同性戀, 點解係要人認同, 佢咁講代表佢完全誤解咗個議提, 但我當時龜虧, 驚佢知我係les, 只以笑及講第二d野帶過咗............
我諗自己都會住衣櫃住一世

無頭像
yuiop123
註冊會員

帖子 11
註冊 2013-5-10
用戶註冊天數 3997
用戶失蹤天數 3912
來自 hk
狀態 離線
119.236.128.249
前排講跟資詢時,老豆老母都有講,但係我驚被發現係les,5同意都5敢加把口

無頭像
-hazel-
註冊會員

帖子 86
註冊 2012-8-21
用戶註冊天數 4259
用戶失蹤天數 3863
狀態 離線
125.253.97.50
已遇到我既dream girl
同時亦同佢已經分開左.....

雨花
註冊會員

帖子 146
用戶註冊天數 4299
用戶失蹤天數 3887
狀態 離線
14.0.143.39

QUOTE:
原帖由 -hazel- 於 2013-5-11 21:51 發表
已遇到我既dream girl
同時亦同佢已經分開左.....

so heart-breaking

雨花
註冊會員

帖子 146
用戶註冊天數 4299
用戶失蹤天數 3887
狀態 離線
14.0.143.39

QUOTE:
原帖由 difficult4 於 2013-5-10 23:40 發表
諗le d 最開心LOL 100% 肯定le 個人唔會存在, 因為le 個係完美女人

le 種人, 唔存在, 就算存在, 配得起佢ge 人都唔存在...

外表: 同我差唔多高, 瘦, 鎖骨明顯, 唔好太大胸, 面尖, 白, 滑, 柔順ge 長直髮, ...

世界咁大,有就實有。不過難揾d姐。
不過你個dream girl真係好完美

無頭像
acep001
註冊會員

帖子 41
註冊 2012-7-29
用戶註冊天數 4282
用戶失蹤天數 3850
狀態 離線
61.18.70.137
心中的完美女人:

外在的話, 最理想當然似小龍女咁, 脫俗非凡..
內在的話, 一定要是"有心人", 有獨特的靈魂和氣質.. 及要有夢想.

angelique
註冊會員

帖子 16
用戶註冊天數 4299
用戶失蹤天數 3862
狀態 離線
119.236.174.134
我覺得我partner都ok完美

性格:醒目, 反應快, 有上進心, 好識social, 對將來有計劃, 專一, AQ好高
外表: 樣靚皮膚好

唯一唔完美的地方, 佢唔識玩任何樂器

QUOTE:
原帖由 kiki 於 2013-5-11 10:56 發表

difficult4
註冊會員

帖子 464
註冊 2012-9-26
用戶註冊天數 4223
用戶失蹤天數 3853
狀態 離線
183.178.57.199

QUOTE:
原帖由 雨花 於 2013-5-11 22:30 發表

世界咁大,有就實有。不過難揾d姐。
不過你個dream girl真係好完美

就算比我識倒咁ge 人, 佢都應該唔會睇得我上眼 /.\
再退後一步, 其實都唔保証我自己100% 會對佢動心, 可能只係用欣賞角度睇佢

anita
註冊會員

帖子 143
註冊 2012-7-10
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3863
狀態 離線
183.179.81.152

QUOTE:
原帖由 angelique 於 2013-5-12 00:16 發表
我覺得我partner都ok完美

性格:醒目, 反應快, 有上進心, 好識social ...

助你一把..牧童笛識啦掛!

此網站將關閉,請到 www.limehk.com