標題: [生活] Bed Death
無頭像
Greenspot
註冊會員

帖子 46
註冊 2012-12-23
用戶註冊天數 4140
用戶失蹤天數 3818
狀態 離線
123.202.50.101
半年年結時后到了,記起一篇外國女同性生活討論文章。女女生活一旦相處久了,性趣往往缺乏>>>床上死魚困局。
討論中指出女性性需要除感觀受剌激外,其實心理也需要時間上warm up。
eg. 兩人同居數年,生活習性已定定,眼也定定,手也定定,就係難回當日那激情。
該討論指出,男性衝來得直接,但女性需要時間蘊 讓。
OMG,看到這裡,心想做女人,真麻煩,性趣也要天時,地利+"人和”。
換言之,心理上也要有相當的preparation---------->before a great fuck,真的好長舖排喔!
Eg. 出外Candle light dinner + 散步 + 跳slow dance (西方standard)
那篇討論講出一個老掉牙的問題,但正適合長假期閱讀以作為
檢視下自己同枕邊人互動的關係。
沒有愛的性,只係機械式的解放。
沒有性的愛,就dry爆一池死漁之局

A friendly reminder from "姊妹”
- 用心去做愛,一切非必然。

無頭像
tears
註冊會員

帖子 13
註冊 2012-7-13
用戶註冊天數 4304
用戶失蹤天數 3936
狀態 離線
202.140.108.102
愉悅的愛+性是很難做到,有時除了天時地利人和,還要看對象。

無頭像
註冊會員

帖子 570
註冊 2013-6-5
用戶註冊天數 3976
用戶失蹤天數 3879
來自 HK
狀態 離線
113.252.242.160
半年已要參考呢D 文章
我記得我拍拖3年仲係好HAPPY
後3年就開始少, 少到依家8個月都未行埋過

可能大家出來社會工作, 一到長假就想著去旅行
平日假日就陪家人, 她會去MASSAGE扮靚美甲剪髮行街, 好天我又會要求去行山踏單車沙灘..
其本上都唔會再點諗SEX
有時會攬著有FEEL既時候, 都要說再見, 各自回家

至今6年, 都未至於話DRY爆, 以碼我性幻想對象仍然係女朋友。

無頭像
2ab
註冊會員

帖子 3
註冊 2013-7-11
用戶註冊天數 3940
用戶失蹤天數 3683
狀態 離線
69.158.87.48
點樣可以到過Bed Death?

我同我女朋友同居一年幾,初初一齊真係成個禮拜都無出過街次次都出唔成 。。。
但係當時我地啱啱兩個都無番工,放假
e+我地兩個都係full time,雖然唔算好忙。一係timing 唔啱,一係就感冒病,好多時我諗我地都係溫藉口。 上一次都差唔多一個月啦。。。。

無頭像
Greenspot
註冊會員

帖子 46
用戶註冊天數 4140
用戶失蹤天數 3818
狀態 離線
123.202.50.101
中午34度差d中暑,禁熱蝨點黏住?其實親親時,想表愛,還想被愛?總覺得女女心事細如塵,除機應變來過突襲啦,就仲夏夜,做下野.dont be late before too late. bed death 這個topic 清楚d係指固定關係那些有缘人,所以對象應是"人和"了,不是摸塑期中or sex partner. 見諒!我想.應說是有相當認知了解,又或有意去了解。how to move forward or that really nowhere we can go?

guardianangel
註冊會員

帖子 128
註冊 2012-7-9
用戶註冊天數 4307
用戶失蹤天數 3871
狀態 離線
113.255.38.227
成日都覺得好多野限制住咁, 屋企有人、傷風肚痛M痛、眼訓、黎M、天氣熱、肚餓等等... 最麻煩係要去徹底潔手 (因為我地2個都有潔癖). 所以好多時都只係攬下錫下就冇下文

無頭像
註冊會員

帖子 570
註冊 2013-6-5
用戶註冊天數 3976
用戶失蹤天數 3879
來自 HK
狀態 離線
113.252.244.250
我都覺得好多要夾心情+時間

好似尋日咁, 天氣熱到爆又多煙霞, 連去沙灘都覺得太熱~ 去商場又預計迫爆
所以女友來左我屋企, 佢話想睇怪獸公司, 咪就一齊睇DVD
兩條友就坐係沙發, 嘆著冷氣一邊食綠茶雪糕, 一邊睇卡通片, 得閒又要幫佢按肩膀, 按小腳, 按手手

睇完都5點, 等D太陽無咁猛, 就出番去老尖行街食晚飯買貓糧~

無頭像
coincidence2
註冊會員

帖子 1835
註冊 2012-8-10
用戶註冊天數 4276
用戶失蹤天數 3162
狀態 離線
219.77.201.188
聽落樓主好似性事調情高手, 應該同女友快活過神仙 過幾招比各姐妹好喎

無頭像
Greenspot
註冊會員

帖子 46
用戶註冊天數 4140
用戶失蹤天數 3818
狀態 離線
202.140.78.227
我只記得我頭髮係灰白色,甚至有心無力,唔係有氣有力,謝賢同夏春秋那光境。夜晚亞視重播情陷夜中環,明未?Sorry 我令大家誤會。分享題目還可以 :)
其實,另外還有一個外國case想分享,不過太沉重同衰傷,也想原原本本轉貼,但要弄
清Copyright才可以。稍等~

無頭像
coincidence2
註冊會員

帖子 1835
註冊 2012-8-10
用戶註冊天數 4276
用戶失蹤天數 3162
狀態 離線
203.198.147.7
四哥同張文慈上完床都仲戴住黑超 XDDDDD 佢不時拖住後生女上八掛版.

夏春秋, 阿伯一名.

樓主係兩者混合體?

講起GREAT FUCK, 大家覺得有幾重要? 呢方面唔滿足係咪會導致"婚外情".....

無頭像
註冊會員

帖子 570
註冊 2013-6-5
用戶註冊天數 3976
用戶失蹤天數 3879
來自 HK
狀態 離線
113.252.244.204
保持最好既狀態床上交戰 真係好重要囉

幸好我未係呢方面覺得唔滿意

不過倒是有個老友同佢女友係呢方面唔多滿意, 真的是分手的一大主因

此網站將關閉,請到 www.limehk.com