標題: [愛情] 有人跟男生拍過拖嗎?
沙灘企鵝
註冊會員

帖子 5
註冊 2013-7-23
用戶註冊天數 3923
用戶失蹤天數 3909
狀態 離線
23.16.153.127
有人跟男生拍過拖嗎?

我第一個是和女生拍的。(讀女校,當時我是B)由中3到中5 都在一起。
因之後我要去加拿大留學所以和她散了。
直到過到了加拿大,才意識到原來我是一個“女生”
漸漸發意原來我不是男生,我是一個女生。
過了幾年,我和一個男生一起了。
但一起三年之後(就是上年)就散了。原因是因為“我令他不像男人”。意思就是我比他更像男生,我保護他多過他保護我。他很想保護人, 所以他不喜歡我不愛我了。

被他背叛過,再加上我自己父親也是一個背叛我媽的人,我已不想再信任何男人了。
我只拍這兩次拖,但我明白,我不可以和男生一起。
因為我很愛一個人的時候,我會下意識地保護他,我不可以像女生般等人來保護,等人來抱, 等人來服侍。。。
我本來只想看看
有沒有姊妹SHARE一下你們和男生一起過的經歷
沒想到自已說了一堆。因為有回想起來有點不好受。

那你們和男生一起的經歷有令你們有任何轉變和想法嗎?

無頭像
註冊會員

帖子 570
註冊 2013-6-5
用戶註冊天數 3970
用戶失蹤天數 3873
來自 HK
狀態 離線
113.252.244.246
有啊, 初戀咪係一個男同學, 依家連佢個名我都唔知得
初中果陣時真係純情到一齊打波, 一齊放學, 其實諗番似兩兄弟多d
不過, 我覺得同佢一齊都開心, 只係當擁抱果下真係出事, 因為我完全無feel
依家諗番, 真係對唔住佢。乜都無做錯, 就咁被人飛左~
不過好感謝佢, 令我好清楚自己既性取向

我由細到大都係讀男女校

唔鐘意讀書既我, 因為"目標"係入女校被女圍, 會考時認真準備, 是為了想轉去女校讀
點知.... 成績又唔係特別出眾, 只可以留係原校讀。

difficult4
註冊會員

帖子 464
註冊 2012-9-26
用戶註冊天數 4222
用戶失蹤天數 3852
狀態 離線
183.178.57.228
其實, 我相信有男仔鍾意比人保護, 又唔介意另一半唔洗佢保護ge

雨花
註冊會員

帖子 146
註冊 2012-7-12
用戶註冊天數 4299
用戶失蹤天數 3887
狀態 離線
183.179.86.40
未同過任何男人一齊,亦未鐘意過男人。

又無話因為家庭因素唔鐘意男人。
最多都係因此覺得部分女人真係好煩,好唔爽直,好難相處。
但點知我係鐘意女仔多d。

btw,原來我是一個“女生”指咩?

guardianangel
註冊會員

帖子 128
註冊 2012-7-9
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3865
狀態 離線
113.255.39.165
我相信邊個保護邊個多D, 係睇人夾人. 遇著個你tough過佢既人咪你保護佢多D. 相反就係對方保護你多D. 如果大家差唔多咁咪有時佢照顧你, 有時你照顧佢law~ 唔洗諗太多去定型自己既角色. 一個陰柔搭一個剛強呢種二元思想係必要的嗎? 兩人相處舒服先係重點~

沙灘企鵝
註冊會員

帖子 5
用戶註冊天數 3923
用戶失蹤天數 3909
狀態 離線
原來我是一個“女生” <<
我是指我一直都把自已當男生看,唔知自已都可以有女生的樣子。到真正同男仔相處
先覺得自已唔夠男性化。

雨花
註冊會員

帖子 146
用戶註冊天數 4299
用戶失蹤天數 3887
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 沙灘企鵝  發表
到真正同男仔相處
先覺得自已唔夠男性化。

加埋

QUOTE:
原帖由 沙灘企鵝  發表
原因是因為“我令他不像男人”。意思就是我比他更像男生,我保護他多過他保護我

即係你覺得自己比男生更像男生,但也有女生的一面?

well,可能係一直讀男女校關係,所以我唔太在意自己性格有幾女仔。
反正學校裡斯文又細心又感性既男仔會有,又粗魯又粗線條又理性既女仔都會有。
其實無話得黑同白。

嗯…下意識地保護對方,其實無話一定一個只supply,一個只demand架。agree with guardianangel

我想問下你…你係因為唔想同男人一齊而同想女人一齊,定有其他原因?如果你被女人狠狠地背叛,你會點?

hattricks16
註冊會員

帖子 1178
註冊 2012-7-15
用戶註冊天數 4296
用戶失蹤天數 3870
狀態 離線
173.181.16.218
有,大學一年班,喺 physics 個 study room 度做緊功課,做到發自己掹,佢走埋蒞問我需唔需要幫忙。我話 yes, 佢就坐低教我。之後每次去 study room 都見到佢。如是者就約埋食 lunch, 再如是者就開始。拍咗一年上下,硬係感覺不對,就提出分手。He's a really really nice guy, cute too.  佢問我點解要分手,我話 feeling is not right.  我感覺對佢唔住,but, what can I do, I have to be true to my feeling.  I still remember his name.

Forget_me_not
註冊會員

帖子 72
註冊 2012-10-16
用戶註冊天數 4203
用戶失蹤天數 3879
狀態 離線
221.127.13.125

QUOTE:
原帖由 guardianangel 於 2013-7-26 00:37 發表
我相信邊個保護邊個多D, 係睇人夾人. 遇著個你tough過佢既人咪你保護佢多D. 相反就係對方保護你多D. 如果大家差唔多咁咪有時佢照顧你, 有時你照顧佢law~ 唔洗諗太多去定型自己既角色. 一個陰柔搭一個剛強呢種二 ...

認同,每人個性不同,有強有弱,樓主只是遇上不對的人而已,清楚自己是喜歡男性的就可以了,繼續慢慢搵啦!

沙灘企鵝
註冊會員

帖子 5
用戶註冊天數 3923
用戶失蹤天數 3909
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 雨花 於 2013-7-26 09:11 發表

即係你覺得自己比男生更像男生,但也有女生的一面?

well,可能係一直讀男女校關係,所以我唔太在意自己性格有幾女仔。
反正學校裡斯文又細心又感性既男仔會有,又粗魯又粗線條又理性既女仔都會有。
...

其實我似唔似男仔唔係重點,我只想講同果個男仔一齊之後,我發現我都係比較喜歡同女仔一齊。我唔係想話男女一齊一定要“一個陰柔搭一個剛強”,但現實係,(我唔係指一個男人唔好就等YU所有男人都唔好),男人們的確係有呢種思想,女仔剛強D會HURT到佢地自尊心。同男性朋友還好,因為同朋友之間無咩性別之分。總之做女人就要係男人面前扮傻,讓佢地,等佢地覺得PROUD。
講真。。。我唔係唔想同男仔拍拖,但佢地有呢種諗法我真係唔知點同佢地相處。

﹣你係因為唔想同男人一齊而同想女人一齊,定有其他原因?
是的,我比男人嚇怕左了。我懷念同女仔一齊嘅感覺。同埋我有對某個女仔有心動。想同佢一齊,但現時唔太SURE佢想法住。

如果你被女人狠狠地背叛,你會點?
好問題。我諗我會想死,當下會覺得男女都不可信任,只好獨自一人生活下去吧?p.s 多謝雨花還有其他同學認真地和我的討論問題 :)

雨花
註冊會員

帖子 146
用戶註冊天數 4299
用戶失蹤天數 3887
狀態 離線
嗯…我覺得…如果你被女人狠狠地背叛又唔洗咁絕望既。一個人可唔可信同性別無關。
其實男人個case一樣。總有d男人buy剛強女仔/smart女仔。

希望你同個女仔有好進展啦。

J__
註冊會員

帖子 664
註冊 2012-8-10
用戶註冊天數 4269
用戶失蹤天數 3833
來自 水星
狀態 離線
223.17.123.2
第1次拍拖係同男仔. 大個先知原來女仔可以同女仔.
其實無咩特別. 都係咁上下. 係我角度. 鍾意係1個人. 唔係性別既.
但同女仔1齊. 同同男仔. 係2回事.
BTW. 個陣同男仔拍拖都好. 我而家諗返起. 我仲MAN過佢.
但我好ENJOY而家畀人TAKE CARE. (雖然我潛意識/有意無意同樣地TAKE CARE返佢.)

沙灘企鵝
註冊會員

帖子 5
用戶註冊天數 3923
用戶失蹤天數 3909
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 J__ 於 2013-7-28 00:42 發表
第1次拍拖係同男仔. 大個先知原來女仔可以同女仔.
其實無咩特別. 都係咁上下. 係我角度. 鍾意係1個人. 唔係性別既.
但同女仔1齊. 同同男仔. 係2回事.
BTW. 個陣同男仔拍拖都好. 我而家諗返起. 我仲MSN過 ...

謝謝你提起了一重點: ”鍾意係1個人. 唔係睇性別既“
我唔會只睇以外在原因去批判一個人/一件事,

我一直都懷住呢個概念去做任何野,,,但我呢次竟然會為呢個人而忘記自己原則。

無頭像
denisews
註冊會員

帖子 47
註冊 2013-5-22
用戶註冊天數 3985
用戶失蹤天數 3793
來自 HK
狀態 離線
202.130.74.240

QUOTE:
原帖由 雨花 於 2013-7-26 22:52 發表
嗯…我覺得…如果你被女人狠狠地背叛又唔洗咁絕望既。一個人可唔可信同性別無關
其實男人個case一樣。總有d男人buy剛強女仔/smart女仔。

希望你同個女仔有好進展啦。

認同。性格、興趣、人品...........同性別係無關既。

無頭像
Franky
註冊會員

帖子 85
註冊 2012-8-12
用戶註冊天數 4268
用戶失蹤天數 3901
狀態 離線
219.78.89.113
等我又講下~
我算係第一個同男仔一齊,一齊左一個禮拜
果個人好串,特別鍾意串我(可能係佢鍾意我嘅表現),搞到我怕左佢
聖誕果日佢約我出街,我知道佢可能鍾意我,但估應該冇野會發生,所以出去
點知佢真係握住我隻手向我告白。
我唔知俾咩反應好,所以拉開話題,冇答到
而果個人又好進取,拖住我,攬下我,當正我係佢女朋友甘,想藉此令我變相答應
果陣我係b look,但個樣生成得幾女仔,一望就知嘅果種
不過,我冇拍過拖,甚至好少對人心動
本身煩緊身份證都拎埋,但係唔清楚自己鍾意咩人,好奇怪
多多少少,我諗可能一齊左,我就會有feel,知道自己鍾意的是誰
所以當佢拖住我,甚至吻我,我冇拒絕
喺果刻我先發現原來我都幾open,
我真係完全唔介意,又冇感覺
就係甘,我拖左一個禮拜先講清楚。

此網站將關閉,請到 www.limehk.com