標題: [其他] 靜到耳鳴喇
J__
註冊會員

帖子 664
註冊 2012-8-10
用戶註冊天數 4248
用戶失蹤天數 3811
來自 水星
狀態 離線
58.152.9.173
本身BLUR-F開返已經唔多人.

自從BUTTERFLY出現. 呢度就更加少人.

咁人少又無咩好傾. 都唔出奇既.

就算蝴蝶. 都無1開始咁瘋狂.

搵D野講下啦.

其實都係鍾意上黎BLUR-F多D.

1來D POST唔係倒水咁. 真係可以睇下大家寫咩.
(話說. 要我用手機打1大堆野唔係唔得. 但電腦打快好多. 手機打好辛苦.)

2來. 蝴蝶好多膠POST+膠人.

其實交友無問題. 但個個都話交友. 又有幾多係真心交友呢?

更多既人. 係以交友為名. 搵食為實. 其實目標為本都無可口非.

但太多人. 技術太低. 連花少少時間都唔肯. 咁佢地又點搵到好野呢?

仲有. 就係蝴蝶都幾多負能量. 好多人唱自己女友點點點.

講真. 1條KEY又點敲得響. 但佢地唔會反省.

仲有. 覺得對方睇唔到. 佢點唱都得. 好似好威咁. 世界變喇.

無頭像
pinc
註冊會員

帖子 14
註冊 2013-5-8
用戶註冊天數 3977
用戶失蹤天數 3845
狀態 離線
71.118.233.66
其實我都係真心想呢度多返人黎上既其中一個人
Butterfly 坦白講 有有誠意同有意思既post 亦有所謂無聊post 講到底 都係一個平台
Blur-f 兩種post都有 但可能因為Butterfly佢係一個app 而有一部smart phone已然係好而理所當然 令佢使用性大增 簡單黎講可以話人時代轉變 (雖然只係幾年時間)
我唔排除以前上Blur-f既人有部份係因為想識女朋友 但我覺得Blur-f overall黎講個討論空間比Butterfly大既原因係佢無Butterfly咁"即食" 唔知有無人同我有同一樣既諗法呢

我都有用Butterfly 有時都會留言 但始終無Blur-f既歸屬感咁多
由好耐之前氣氛好好 到到慢慢衰落 最後close咗 然後有好心人開返 又再靜落黎
好想Blur-f再一次興旺返 但心知真係難

無頭像
註冊會員

帖子 34
註冊 2012-8-19
用戶註冊天數 4239
用戶失蹤天數 3846
狀態 離線
61.15.24.129
我覺得blurf d post真係高質好多
butterfly果d已經唔係年經月經,係秒經
吹下水就得既
但要認真有討論串真係得呢到

唱人果d真係當花生咁食/___\

無頭像
coincidence2
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4248
用戶失蹤天數 3135
狀態 離線
112.120.69.184
即食,手機跟身, 人流廣, 好難唔引曬大部份去

以前活躍呢到的, 明搵食的, 都明顯去曬果邊啦 XDDDD

始終人係搵LIKE/共鳴, 係呢到講野/曬命/POST圖, 太少人氣, 無預期的大反應

果邊D人主要係20頭多? D話題唔係好啱30+咁

無頭像
yanyan12345
註冊會員

帖子 442
註冊 2012-7-14
用戶註冊天數 4275
用戶失蹤天數 3836
狀態 離線
113.79.69.212
仲有多左咁多聊天 APPS 都會有影響呢度人流數量......

至於講呢度既POST質數係咪高D....我覺得50 50啦....

無頭像
kinki
註冊會員

帖子 205
註冊 2012-7-13
用戶註冊天數 4276
用戶失蹤天數 3853
狀態 離線
182.239.70.153
我都系中意blur-f多d,我去過butterfly戈邊,淨系覺得d post好無聊。
相反呢到有意義d,感覺啲人成熟啲,有歸屬感
希望可以好似以前甘多人上返blur-f 啦

無頭像
fruitless
註冊會員

帖子 28
註冊 2013-1-17
用戶註冊天數 4088
用戶失蹤天數 3820
狀態 離線
2.31.233.52
我反而係呢度靜左...呢幾日上多左butterfly
個度D post一係就好無聊一係就好mean...狂插人
想當年blur-f真係好正,例如好似placebosam出既post, 寸寸地但唔害人,你話幾好
(唔知呢對醫生couple過成點呢)

無頭像
4wd
註冊會員

帖子 13
註冊 2012-7-17
用戶註冊天數 4271
用戶失蹤天數 3622
狀態 離線
113.255.213.217
我冇用butterfly
鐘意呢度多好多
呢度D人成熟D

無頭像
註冊會員

帖子 570
註冊 2013-6-5
用戶註冊天數 3948
用戶失蹤天數 3851
來自 HK
狀態 離線
202.140.72.32
我無玩過蝴蝶
不過諗同blur f 太多潛水嘅朋友

無頭像
raeho
管理員

帖子 454
註冊 2012-7-9
用戶註冊天數 4279
用戶失蹤天數 3699
狀態 離線
123.203.171.165
忍耐多一陣, 就快有新消息公佈

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4248
用戶失蹤天數 3135
狀態 離線
219.77.202.96

QUOTE:
原帖由 yanyan12345 於 2013-8-21 15:04 發表
仲有多左咁多聊天 APPS 都會有影響呢度人流數量......

至於講呢度既POST質數係咪高D....我覺得50 50啦....

XDDDD 講真...BUTTERFLY果邊都有深度POST, 呢到都唔少膠POST/精神自慰POST/扮討論實情係攞彩POST
之前亦有人埋怨舊BLURF後期多了D惡人令某D人離開, 呢到都有人BLAME多惡人串人
估唔到原來APPS果邊仲MEAN XDDDD
咁即係OVERALL來講依家D人就係串咀就係講野言不驚人死不休啦 XDDD
對我來講, 我呢D老野, 太習慣上FORUM, 太唔習慣APPS手寫字慢好多

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4248
用戶失蹤天數 3135
狀態 離線
BUTTERFLY果邊好似多咗D認屎認屁的人. 又流料機師, 又建築師+藝術家. 唔明為咩要個個POST都要提起自己的事業. 十成十明知易D引人追蹤, 引FANS易過邦民, 仲唔驚死無人知 XDDDDD果邊的作狀扮野指數偏高 XDDDD

無頭像
註冊會員

帖子 34
用戶註冊天數 4239
用戶失蹤天數 3846
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2013-8-21 23:05 發表

XDDDD 講真...BUTTERFLY果邊都有深度POST, 呢到都唔少膠POST/精神自慰POST/扮討論實情係攞彩POST
之前亦有人埋怨舊BLURF後期多了D惡人令某D人離開, 呢到都有人BLAME多惡人串人
估唔到原來APPS果邊仲M ...

點講呢
舊BLURF 既MEMBER 仲未BAM"惡人"之前,大家討論可以好熱鬧好多角度
依家BLURF都OK既

不同BUTTERFLY 就好小學雞咁
開個TOPIC唔夠清純又話人係男人
D立場同主流意見唔同甚至多兩句粗口又會有人鐘意道德拎上身

不過BUTTERFLY係方便既
兩邊都上下,過下癮囉

無頭像
註冊會員

帖子 34
用戶註冊天數 4239
用戶失蹤天數 3846
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2013-8-21 23:17 發表
BUTTERFLY果邊好似多咗D認屎認屁的人. 又流料機師, 又建築師+藝術家. 唔明為咩要個個POST都要提起自己的事業. 十成十明知易D引人追蹤, 引FANS易過邦民, 仲唔驚死無人知 XDDDDD果邊的作狀扮野指數偏高 XDDDD

HAAAAAA  頂,講到好好笑
咁人地可能真係想得到SUPPORT去向夢想進發呢

食下花生都好好笑

無頭像
yanyan12345
註冊會員

帖子 442
註冊 2012-7-14
用戶註冊天數 4275
用戶失蹤天數 3836
狀態 離線
113.79.69.212

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2013-8-21 23:17 發表

你咪擋盂蘭盛會咁睇囉。。。

無頭像
luckysisi123
註冊會員

帖子 85
註冊 2012-7-25
用戶註冊天數 4263
用戶失蹤天數 3609
來自 hk
狀態 離線
220.246.148.161
哈哈哈哈。。。不能再同意更多
Butterfly食下花生就唔錯
要識fd真係搭唔到咀
同人講野只係虛應

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4248
用戶失蹤天數 3135
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 1635 於 2013-8-21 23:23 發表

點講呢
舊BLURF 既MEMBER 仲未BAM"惡人"之前,大家討論可以好熱鬧好多角度
依家BLURF都OK既

不同BUTTERFLY 就好小學雞咁
開個TOPIC唔夠清純又話人係男人
D立場同主流意見唔同甚至多兩句粗口 ...

屎囉....我平時粗口粗獷....講野又"政治不正確"又賤...實激死女權分子.............

而依家D人, 講不服理郁D就話人欺凌架嘛
BUTTERFLY果D一日太太太多POST根本眼都花了.....好佩服D人打成篇小說出來 XDDD

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4248
用戶失蹤天數 3135
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 yanyan12345 於 2013-8-21 23:43 發表

你咪擋盂蘭盛會咁睇囉。。。

睬......時運高我睇佢唔到....XDDDD不過咁...可能果到真係好多鬼怪....係呢到露底的都有可能去了果邊搵食XDDD 小心小心

carcar
版主

帖子 771
註冊 2012-7-11
用戶註冊天數 4278
用戶失蹤天數 3856
狀態 離線
42.98.67.94

QUOTE:
原帖由 raeho 於 2013-8-21 22:18 發表
忍耐多一陣, 就快有新消息公佈

Support!!!

無頭像
註冊會員

帖子 570
註冊 2013-6-5
用戶註冊天數 3948
用戶失蹤天數 3851
來自 HK
狀態 離線
202.140.72.12
仲可以有咩新野出爐?