標題: [生活] 忽然覺得十幾廿歲既時候,LES係幾吃香的,但老左就...
無頭像
raeho
管理員

帖子 454
註冊 2012-7-9
用戶註冊天數 4311
用戶失蹤天數 3731
狀態 離線
123.203.171.165
真係人愈大同d直的朋友愈無話題
結婚生仔話題都真係好難搭嘴..又唔想唔比反應..
樓主講既全都很中point haha
好彩仲有人話d 大少少既b 有吸引

無頭像
羽_嘉
註冊會員

帖子 91
註冊 2012-7-14
用戶註冊天數 4307
用戶失蹤天數 3819
狀態 離線
119.247.194.27
我再過多一年先20, 可能對於各位黎講我只不過係個小朋友
最近我發現我同朋友之間ge關係, 最長唔會超過十年
至於原因, 我都唔知點解- -

十年, 咁長時間都keep唔到關係, 我諗佢地都唔想同我做朋友....
不過依家我有新同伴, 希望今次依兩個新同伴能夠有長遠關係=]

有人同我講過佢想像唔到我有partner ge時候會係點
其實講真, 我自己都想像唔到xd
畢竟我仲未拍過拖, 我唔知自己會點對另一半
而且我係一個冷淡ge人, 同我唔熟個d會覺得我有距離感,
但熟我ge人就會知道, 其實我只係睇人而選擇對唔對佢熱情

有時係度識到網友, 我無理由用d好冷淡ge語氣同佢地傾計
而且文字同真實相處始終係兩回事, 所以我同人wtsapp / line等等,
其實都係好友善架XDD

嗯...有d離題@@
其實就算係年輕還是老都好, 無論邊一個年齡層,
les market都係一樣, 老左無勇氣去追, 係因為自己傷唔起, 或玩唔起,
年輕有膽去追, 只係因為佢地玩得起, 傷得起
我自問我都算年輕(仲未20 XDD)我都無膽去追, 因為我都玩唔起
遇過鍾意ge人我都係收係心入面, 係側邊睇住佢開心就夠, 有時同佢sms都好開心,
唔話佢聽係因為知道自己同佢無可能, 而且佢係直, 同佢講左驚連朋友都無得做,
淨係依度我已經承受唔到/_\

所以, 其實無論邊一個年齡層, 都有佢唔碰得ge地方
由我有記憶開始, 我就知道自己想要乜野,
屋企人好錫我, 不過全家得我哥知我係les, 而佢都唔介意, 而且佢一直都覺得我係- - 所以都無訝異, 我一直覺得我有依個哥係上帝俾我ge禮物, 所以我同我哥關係一直都好好=]

我一直都有個希望, 就係我希望我會戀愛一次, 一生一世
(不過我知都無咩可能=_=!!)

carcar
版主

帖子 771
註冊 2012-7-11
用戶註冊天數 4310
用戶失蹤天數 3888
狀態 離線
42.98.64.211

QUOTE:
原帖由 小熊子 於 2012-8-18 05:24 發表
版主,照你咁講,D 老B仲有市場??

不過,實在,人年紀大咗,的確會較保護自己,
唔會好似後生果陣咁勇,見到喜歡嘅都會去追,
隨住年紀增長,體會到好多野唔一定要得到,反而更懂得欣賞同珍惜.

係嫁~我一直覺得係
只不過大部份鍾意柄埋自己咋嗎~

無頭像
happygrass
註冊會員

帖子 11
註冊 2012-8-29
用戶註冊天數 4260
用戶失蹤天數 4061
狀態 離線
14.0.143.26

QUOTE:
原帖由 小久 於 2012-8-17 09:42 發表
嗯,我覺得自己都唔係小朋友喇,但都經歷緊你講既問題

你呢個POST最講中我生活既,係身邊朋友個個結晒婚,生晒仔,大家根本完全無話題...呢下係好無奈

唔想俾D直人朋友知自己係LES,但佢地就會不停同你講搵返個 ...

我都好有同感,有時見人一家大細,會自己係咪都應該找個男人。。。但諗到同男人就有啲唔自在

無頭像
G_P
註冊會員

帖子 41
註冊 2012-8-30
用戶註冊天數 4259
用戶失蹤天數 3852
狀態 離線
168.70.51.117
我都覺,當分左手再識個另一個時間需要好幾倍!
我身邊朋友都好多結灑婚,仔都有埋,感覺自己仲原地緊-0-

無頭像
RaeRae
註冊會員

帖子 48
註冊 2012-8-21
用戶註冊天數 4269
用戶失蹤天數 4158
來自 Hong Kong
狀態 離線
203.145.92.187
好身同感受。。。
我諗過呢個問題好耐。。。千百萬次
大個好難再識到g,
個個女仔到26,27就想結婚。。。
唉。。。我都失去信心。。
唔知可以點樣再識到另一個架。。

KUB
註冊會員

帖子 9
註冊 2012-7-23
用戶註冊天數 4297
用戶失蹤天數 3877
狀態 離線
124.244.44.124
好有同感!!!!
我成日都會諗呢個問題
出左黎做野圈子都細左
其實好怕自己嘅另一半最後都因為結婚而離開
有時都好灰
其實我都煩左好耐
搞到有時令女朋友都好辛苦...

此網站將關閉,請到 www.limehk.com