標題: [愛情] tb朋友,你們試過比女玩嗎?
無頭像
企鵝
註冊會員

帖子 406
註冊 2012-7-22
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3965
來自 hk
狀態 離線
119.236.207.179

QUOTE:
原帖由 carcar 於 2012-8-26 17:15 發表

若即若離:
可能對方都不確定自己感覺中,仲唸緊
想抽身佢又好似知咁,做啲野反而令人中落深啲:
自己都對對方有d feel ,但仍在考慮階段,而對方唔搵自己時就自然會緊張dd,會主動搵對方,未 ...

有feel又點諗緊又點???? 最嬲係有d人明明有男友就話無....踢爆佢就反面
邊得嚟同你食緊飯電話不停sms呢....

無頭像
coincidence2
註冊會員

帖子 1835
註冊 2012-8-10
用戶註冊天數 4286
用戶失蹤天數 3173
狀態 離線
203.198.147.7

QUOTE:
原帖由 carcar 於 2012-8-26 17:15 發表

若即若離:
可能對方都不確定自己感覺中,仲唸緊
想抽身佢又好似知咁,做啲野反而令人中落深啲:
自己都對對方有d feel ,但仍在考慮階段,而對方唔搵自己時就自然會緊張dd,會主動搵對方,未 ...

你都講出咗佢地心態, 但講少一樣野:佢地可能唔止一個"考慮緊的對象", 而且佢地個心有個排行鎊.
比人若即若離果個, 可能未係最排頭位嘅. 唔係完全無地位, 但更多時係佢地有心事時, 有難時, 或悶悶利時, 甚至同其他TARGET唔順利時, 搵來攝嘅對象. 總之時間分配上比人投閒置散居多

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4286
用戶失蹤天數 3173
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-8-26 17:52 發表

有feel又點諗緊又點???? 最嬲係有d人明明有男友就話無....踢爆佢就反面
邊得嚟同你食緊飯電話不停sms呢....

我都試過XDDDD
其實呢, 傻仔我以前都做唔少, 現在回望, 係因為自己未夠班唔能夠令對方將自己放係"認真對待"嘅層次.
難聽D講, 對比其他佢地嘅TARGET, 可能係佢地心中條件上有缺欠, 但人係貪心, 佢地又唔想你太快走, 但又唔打算出好多力留你. 咪久唔久做D小動作令你七上八下.
唔想再做傻仔, 就只好係你開始覺得對方又當你傻仔時, 唔好回頭, 唔駛太理佢, 佢就會唔習慣反而又撩你. 你都唔好明顯地開心, 既然佢對你咁, 你都可以對佢若即若離架.
我唔相信佢地真係動情時仲可以咁識玩手段. 佢地對得你咁有手段, 係因為唔係好喜歡吧. 為什麼要被D唔係真係咁喜歡自己的人玩弄呢?

無頭像
企鵝
註冊會員

帖子 406
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3965
來自 hk
狀態 離線
202.140.110.22

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-8-27 10:13 發表

我都試過XDDDD
其實呢, 傻仔我以前都做唔少, 現在回望, 係因為自己未夠班唔能夠令對方將自己放係"認真對待"嘅層次.
難聽D講, 對比其他佢地嘅TARGET, 可能係佢地心中條件上有缺欠, 但 ...

講得好啱你,我都要咁呢,不過我兩年無拍拖了,我都係睇定d先,所以我話呢,我現在醒了好多,好容易睇得出邊個真邊個假^_^我最仲意逼到人講真話哈哈哈,我試過不停煩一個人,之後踢爆佢你其實跟本有男友!

無頭像
企鵝
註冊會員

帖子 406
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3965
來自 hk
狀態 離線
202.140.108.92

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-8-27 10:04 發表

你都講出咗佢地心態, 但講少一樣野:佢地可能唔止一個"考慮緊的對象", 而且佢地個心有個排行鎊.
比人若即若離果個, 可能未係最排頭位嘅. 唔係完全無地位, 但更多時係佢地有心事時, 有 ...

咁都係嘅,我又不型仔,又矮,樣衰,點會放我頭位丫,我多數係尾個到,所以我都話我自己習慣了心痛感覺!

carcar
版主

帖子 771
註冊 2012-7-11
用戶註冊天數 4315
用戶失蹤天數 3894
狀態 離線
120.88.228.236

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-8-27 10:04 發表

比人若即若離果個, 可能未係最排頭位嘅. 唔係完全無地位, 但更多時係佢地有心事時, 有 ...

哈哈,當然大有人在,我明白保護意識係要有,但係咪一定要咁負面呢,我相信唔係個個都咁多貨0係手就萛係都唔會個個想玩人。。我只係唔想樓主培養左去查案既心態,咁樣只會令佢對愛情更悲觀同自卑。。。既然發現對方係玩弄自己,何不禮貌退出,蠃回對自己份尊重,妳煩住對方,盞令佢有機會反過來到處宣揚妳煩住佢,這樣一來,都把自己累壞了

無頭像
企鵝
註冊會員

帖子 406
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3965
來自 hk
狀態 離線
219.79.65.189

QUOTE:
原帖由 carcar 於 2012-8-27 15:00 發表
哈哈,當然大有人在,我明白保護意識係要有,但係咪一定要咁負面呢,我相信唔係個個都咁多貨0係手就萛係都唔會個個想玩人。。我只係唔想樓主培養左去查案既心態,咁樣只會令佢對愛情更悲觀同自卑。 ...

明白..我話以前...現在不會....

carcar
版主

帖子 771
註冊 2012-7-11
用戶註冊天數 4315
用戶失蹤天數 3894
狀態 離線
202.4.201.46
咁就好了,希望妳對愛情繼續抱有期望同認真
其實妳提到外型上不足係好小事呢,妳話唔夠高,講真有幾多b係高,始終大家都係女仔,
唔夠型仔同樣衰,就從衣著執下,我見就萛有d外表平凡,但衣著整齊,企企理理,俾到人一份整潔既感覺都可以係一份吸引哩

無頭像
企鵝
註冊會員

帖子 406
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3965
來自 hk
狀態 離線
219.79.65.189

QUOTE:
原帖由 carcar 於 2012-8-27 15:17 發表
其實妳提到外型上不足係好小事呢,妳話唔夠高,講真有幾多b係高,始終大家都係女仔,
唔夠型仔同樣衰,就從衣著執下,我見就萛有d外表平凡,但衣著整齊,企企理 ...

知道

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4286
用戶失蹤天數 3173
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 carcar 於 2012-8-27 15:00 發表
哈哈,當然大有人在,我明白保護意識係要有,但係咪一定要咁負面呢,我相信唔係個個都咁多貨0係手就萛係都唔會個個想玩人。。我只係唔想樓主培養左去查案既心態,咁樣只會令佢對愛情更悲觀同自卑。 ...

或者咁講, 有D人係應該踢爆的. (難保佢同一時間以單身身份識其他人)有時D B因為"君子風度"而好多野唔敢做, 怕比人話八婆小家.
咁樣就造就了一班自以為是的八婆橫行於世.
愛情嘅悲觀同自卑, 相信係來於個人成長+戀愛經驗. 有D人知道"案件真相"之後會死咗火, 有D人會自我催眠, 有D人會阿Q精神, 有D人會發奮圖強. 早一D知道世界黑暗, 然後早D增強抵抗力, 同時擁住"希望在明天"嘅心態, 改善自己條件, 可能係其中一條出路
其實專業玩家唔係想像咁多, 反而有更多"無心害你"的人, 因為佢地嘅自保同埋計較甚至想有人在身邊, 而做咗D可能傷害人地心靈嘅野而不自知.
曾經我相信愛情係靈魂救贖. 而其實先要條件係你要遇上你命定的那位. 係未遇上之前, 救贖行動係要出於自身, 當有日你遇上果一個人, 你先有能力去成全成件事, 甚至你面對世界時, 都會有新的動力

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4286
用戶失蹤天數 3173
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 carcar 於 2012-8-27 15:17 發表
唔夠型仔同樣衰,就從衣著執下,我見就萛有d外表平凡,但衣著整齊,企企理 ...

係條街, 最多就係陳奐仁同方大同喇
既然個個都差不多外表, 甚至大部份人條件都類似, 要突圍而出, 就要個人魅力. 獨一無二.
而個人魅力, 係由內至外, 唔係有對電眼或夠CHOK就行.
呢樣野係要長時間培養. 最好就是青春期開始. 唔知樓主幾歲, 如果仲後生二十頭都可以下苦功
如果要雞精班, 先要發掘自己有咩優點, 然後試下發大佢, 令自己D信心番番來先
留意身邊嘅人事物. 就算唔係大是大非, 係小處都可以參悟到D野嘅
要有自己嘅想法, 唔係要出位, 而係就算大路時, 你都可以UP得出究竟為咩要跟大隊
好人係唔值$, 因為通常呢樣野唔起眼,太SOFT. 人是喜歡光芒四射或深藏不露的東西, 其實中性溫和的東西反而最難引人注意. 但並唔係叫你唔好做好人好事. 而係提醒自己呢樣野唔係賣點, 係做人的修養, 唔駛用來SELL的

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4286
用戶失蹤天數 3173
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-8-27 11:35 發表

咁都係嘅,我又不型仔,又矮,樣衰,點會放我頭位丫,我多數係尾個到,所以我都話我自己習慣了心痛感覺!

又不型仔,又矮,樣衰-->我又係喎...哈哈哈, 我都有人要, 你唔會無人要, 放心

唔好習慣心痛, 唔好覺得自己應該受呢D痛, 變相係自己的錯咁. 只係2個人唔MATCH, 又或者有唔同原因咪唔成事. 要人愛, 就要令自己可愛, 無人喜歡負面人的. 當然有D人性格係灰D, 經歷係差D. 得閒睇我果個好長嘅故事, XDDDD, 就算經驗再差, 都唔可以無咗鬥志

無頭像
企鵝
註冊會員

帖子 406
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3965
來自 hk
狀態 離線
119.236.207.88

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-8-27 16:27 發表

係條街, 最多就係陳奐仁同方大同喇
既然個個都差不多外表, 甚至大部份人條件都類似, 要突圍而出, 就要個人魅力. 獨一無二.
而個人魅力, 係由內至外, 唔係有對電眼或夠CHOK就行.
呢樣野係要長時間培養. 最好 ...

我28歲
但d人話我唔似
上次去澳門..比人查了3次身份証 問18未 我話夠28了
保安姐姐話唔似...不停自言自語仲 笑話

無頭像
企鵝
註冊會員

帖子 406
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3965
來自 hk
狀態 離線
119.236.207.88

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-8-27 16:36 發表

又不型仔,又矮,樣衰-->我又係喎...哈哈哈, 我都有人要, 你唔會無人要, 放心

唔好習慣心痛, 唔好覺得自己應該受呢D痛, 變相係自己的錯咁. 只係2個人唔MATCH, 又或者有唔同原因咪唔成事. 要人愛, 就要令 ...

好的..等我睇....
我可愛,,,tb玩公仔聽過未

無頭像
sosad
註冊會員

帖子 56
註冊 2012-8-7
用戶註冊天數 4289
用戶失蹤天數 4240
狀態 離線
1.36.198.106

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-8-27 11:35 發表

你錯了! 有型吾樣衰一樣比人玩!更加吾甘心被玩!死狀更慘,由其是雙眼嬲到爆裂!

無頭像
企鵝
註冊會員

帖子 406
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3965
來自 hk
狀態 離線
202.140.108.95

QUOTE:
原帖由 sosad 於 2012-8-27 22:51 發表

你錯了! 有型吾樣衰一樣比人玩!更加吾甘心被玩!死狀更慘,由其是雙眼嬲到爆裂!

唔通你就是?

小久
註冊會員

帖子 60
註冊 2012-7-12
用戶註冊天數 4315
用戶失蹤天數 3984
狀態 離線
220.246.13.17

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-8-26 00:13 發表
出得來行, 就真係好易比人耍.

攬你比你拖都唔代表D咩架, 對一D人來講 ......

絕對同意囉

有好多人根本都唔在乎D咩,上埋床都未必係愛你中意你對你真心架

無頭像
企鵝
註冊會員

帖子 406
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3965
來自 hk
狀態 離線
202.140.108.95

QUOTE:
原帖由 小久 於 2012-8-28 11:37 發表

絕對同意囉

有好多人根本都唔在乎D咩,上埋床都未必係愛你中意你對你真心架

明白,知道!

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4286
用戶失蹤天數 3173
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小久 於 2012-8-28 11:37 發表

絕對同意囉

只係一種娛樂. 仲可以同唔同人做. 有D人甚至講到出口係愛, 其實都係口頭禪咋XDDDDD

愛, 只可能交比時間去証明

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4286
用戶失蹤天數 3173
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 sosad 於 2012-8-27 22:51 發表

玩人果個咩樣?
不過唔少"專業"玩家反而真係其貌不揚. 唔知係咪要用玩人來增強自信.

此網站將關閉,請到 www.limehk.com