標題: [愛情] 維持關係
無頭像
heear
註冊會員

帖子 43
註冊 2012-8-2
用戶註冊天數 4294
用戶失蹤天數 3969
狀態 離線
119.247.115.105
除左彩數,都睇有冇心。而家上網識人係好易,但人既防禦心都係有。

以前我係chatroom識到個幾岩頃既女仔,頃頃下先知原來係同校師妹,後來重約出黎見面慶祝生日,但我地只當大家係好朋友。八年了,而家重有聯絡。奇妙的緣份。

無頭像
lovin7
註冊會員

帖子 59
註冊 2012-8-25
用戶註冊天數 4271
用戶失蹤天數 3860
來自 Hong Kong
狀態 離線
119.247.161.53

QUOTE:
原帖由 heear 於 2012-8-27 21:55 發表
除左彩數,都睇有冇心。而家上網識人係好易,但人既防禦心都係有。

以前我係chatroom識到個幾岩頃既女仔,頃頃下先知原來係同校師妹,後來重約出黎見面慶祝生日,但我地只當大家係好朋友。八年了,而家重有聯 ...

你要珍惜依位師妹。

cheuk
註冊會員

帖子 227
註冊 2012-7-19
用戶註冊天數 4308
用戶失蹤天數 3899
狀態 離線
219.78.165.60
我覺得唔需要特別去維持,啱傾就會自然咁傾落去。
唔啱傾既,就會變成你所謂既hi/bye fd,然後慢慢疏遠。
以前我都會諗,點解大家咁現實,對方可能講唔夠兩句就消失。
不過耐左覺得咁樣都合理,總好過唔啱傾都禮貌地勉強傾落去。

現實生活中,我地都未必會同身邊所有人做朋友,何況係網上識人?
有d人可能係來自完全唔同既同界,係日常生活中,係從來唔會遇到既。
要識到啱傾既朋友,並唔容易,要有耐性慢慢去尋覓,雙方有心先可維持落去。
至於真愛,我覺得係有可能既,但真係好講緣份,唔係話不停識人就會遇上。

世事好奇妙,有時你用心去揾未必遇到,反而可能會無意中遇上。
繼續努力啦!識多d人,至少增加遇上“對的人”既機會。
好既朋友,甚至情人,係需要時間慢慢去等待同發掘!

無頭像
lovin7
註冊會員

帖子 59
用戶註冊天數 4271
用戶失蹤天數 3860
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 cheuk 於 2012-8-27 22:39 發表
我覺得唔需要特別去維持,啱傾就會自然咁傾落去。
唔啱傾既,就會變成你所謂既hi/bye fd,然後慢慢疏遠。
以前我都會諗,點解大家咁現實,對方可能講唔夠兩句就消失。
不過耐左覺得咁樣都合理, ...

明白唒

J__
註冊會員

帖子 664
註冊 2012-8-10
用戶註冊天數 4286
用戶失蹤天數 3849
來自 水星
狀態 離線
58.152.124.152
點講呢. 好似我個人黎講. 有時唔係唔想HI人.
但有時好怕煩親人. 所以就等人HI我. 通常就無人HI. 哈哈.

做朋友係緣份. 做情人都係緣份.
呢個圈子唔大. 平日點識呢?
落吧識? 唔係話落吧就係壞人.
只係...歡場無真愛. 講笑講笑.
如果落吧識同上網識. 我會覺得上網識安全少少.
起碼溝通左1排. 跟住再去現實溝通咁囉.

無頭像
lovin7
註冊會員

帖子 59
用戶註冊天數 4271
用戶失蹤天數 3860
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 J__ 於 2012-8-28 10:33 發表
點講呢. 好似我個人黎講. 有時唔係唔想HI人.
但有時好怕煩親人. 所以就等人HI我. 通常就無人HI. 哈哈.

做朋友係緣份. 做情人都係緣份.
呢個圈子唔大. 平日點識呢?
落吧識? 唔係話落吧就係壞人.
只係...歡 ...

有無試過落bar 識到人又做到朋友

J__
註冊會員

帖子 664
註冊 2012-8-10
用戶註冊天數 4286
用戶失蹤天數 3849
來自 水星
狀態 離線
58.152.124.152

QUOTE:
原帖由 lovin7 於 2012-8-28 11:46 發表

有無試過落bar 識到人又做到朋友

其實...我好少落吧..而且我係勁自閉自己飲酒個d.
通常係係forum/fb認得我既. 過黎同我打招呼囉.
識...到既. 2個咁大把. 直女. 但大家交換左fb都無聯絡-.-

無頭像
dorothy0989
註冊會員

帖子 144
註冊 2012-7-20
用戶註冊天數 4307
用戶失蹤天數 4006
狀態 離線
58.153.85.9
我同女朋友就係在舊BLUR-F識,而家一齊兩年。其實都係睇你有冇心想同一個人開始,當然都要有一定時間的了解,絕對唔係一兩日、一兩個星期的事。網上的人多數想搵女朋友/另一半,所以睇你遇唔遇到個對的朋友,不對就算啦。反正勉強無幸福。

無頭像
lovin7
註冊會員

帖子 59
用戶註冊天數 4271
用戶失蹤天數 3860
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 dorothy0989 於 2012-8-30 16:37 發表
我同女朋友就係在舊BLUR-F識,而家一齊兩年。其實都係睇你有冇心想同一個人開始,當然都要有一定時間的了解,絕對唔係一兩日、一兩個星期的事。網上的人多數想搵女朋友/另一半,所以睇你遇唔遇到個對的朋友,不 ...

祝福你們!

此網站將關閉,請到 www.limehk.com