標題: [愛情] tb??
UNO
註冊會員

帖子 297
註冊 2012-7-12
用戶註冊天數 4315
用戶失蹤天數 3739
狀態 離線
14.199.22.208
頭先見到有post講bb戀想分享一啲小事
本人外表有時好man有時好kids 比外界人叫做b 嘅地球人曾經同我一次過嘅女生大都是一啲外界比叫做g 嘅女人
而 而家個女朋友相對比較中性
其實本人唔太鍾意分大家身份
但仍有唔少人 要分到 點解次次都係佢送我回家
要去女朋友點點點 咁同我講
其實我只係鍾意左一個外表有時女人到不得了
有時男人到我想打佢嘅人
而佢嘅性格都相當男人(有時man到我會咬佢同鬧佢)
係好多所謂les嘅眼中 會覺得我唔夠man 唔多保護佢
其實 我性格都只係跟我自己
並唔係外表 所以好想同好多自稱les 同唔肯定自己嘅人講聲

做人只要忠於自己 同跟住自己走
我係女人鍾意女人
ok?

teenager_bear
註冊會員

帖子 61
註冊 2012-7-10
用戶註冊天數 4316
用戶失蹤天數 3899
狀態 離線
14.199.233.239
YO~Hi~Welcome back~XD!!

carcar
版主

帖子 771
註冊 2012-7-11
用戶註冊天數 4315
用戶失蹤天數 3893
狀態 離線
42.98.64.211
係,其實我認為而家再分b,g,p 已好out 了

awdxz1
註冊會員

帖子 32
註冊 2012-7-18
用戶註冊天數 4308
用戶失蹤天數 3906
狀態 離線
183.178.214.74
ummmm...i classify myself as a b because i really wont fall in love with a short hair girl hahaha, i love girls but i just love long hair girls...so strange ahh
I admit i m a b, but not a man.
我覺得有時有d b真係刻意扮男人,我係個種真係姣姣地既b囉我認為xdd姐係有時會挨住自己女朋友呀,"dad"下佢,見到曱x我仲驚過佢個d...
但有d非常男性化既b就會覺得我扮野..真係好無奈=_=女仔驚昆蟲係正常,點解b驚昆蟲就係扮野=_____________=

無頭像
THIRTEEN
註冊會員

帖子 20
註冊 2012-7-26
用戶註冊天數 4300
用戶失蹤天數 4021
狀態 離線
59.148.165.189

QUOTE:
原帖由 carcar 於 2012-8-30 23:36 發表
係,其實我認為而家再分b,g,p 已好out 了

同意。咁分法只係會比到更多加既枷鎖自己,
我係社會入面已經有好多既枷鎖,唔想再咁限制自己…
所以我都係做返自己

UNO
註冊會員

帖子 297
用戶註冊天數 4315
用戶失蹤天數 3739
狀態 離線
teenager_bear :
HAHA 我認得你ICON 但你係?
其實我之前都好早開左AC 不過唔見左搵唔返個網
係之前朋友係FACEBOOK SD比我先上返黎

carcar :
可能就係因為而家OLD SKOOL王道

awdxz1 :
!!!!我會比四腳蛇嚇到喊 會比人話

無頭像
lvwing23
註冊會員

帖子 104
註冊 2012-7-13
用戶註冊天數 4314
用戶失蹤天數 3880
狀態 離線
220.246.172.102
我曾經都係一個B
後尾因為女朋友覺得B唔襯我
所以要我轉LOOK,E+我同女朋友出街,唔會有人知我地係LES
因為我地係PP?GG?我都唔知咩戀
總之係LES戀

無頭像
小琳
註冊會員

帖子 83
註冊 2012-8-26
用戶註冊天數 4270
用戶失蹤天數 3905
狀態 離線
168.70.38.66
actually,
我認為最和諧的是,
分的人繼續分, 不分的人繼續不分,
但大家也別排斥大家,或質疑別人,
support u

書皮
註冊會員

帖子 738
註冊 2012-7-17
用戶註冊天數 4309
用戶失蹤天數 4071
來自 吐露港
狀態 離線
218.103.172.158
我覺得呢d係打從心底表現出來
不是靠轉換外觀就能改變......

無頭像
占少
註冊會員

帖子 133
註冊 2012-8-27
用戶註冊天數 4268
用戶失蹤天數 3926
狀態 離線
203.218.149.52
其實我覺得無需要去分邊個係男個邊 邊個係女個邊
我係鐘意長頭髮女仔但我有時都會dea下我女朋友
性格係點就點 忠於自己 做番自己

無頭像
coincidence2
註冊會員

帖子 1835
註冊 2012-8-10
用戶註冊天數 4285
用戶失蹤天數 3172
狀態 離線
218.250.50.145
其實肉體上受咩外表吸引, 最原始亦最騙不了人/自己

B又好G又好P又好, 根本性格可以有唔同組合, 而同唔同對象, 又可能有唔同行為/模式

老實講, 真係完全SEXUALLY來者不拒咩都OK的人, 絕對少數

有時有D B DRY爆話想試BB戀, 最後又有幾多個真係試了, 真係上埋床? 定還是見到G都係精神D?

分B/G/P我覺得問題唔大, 只係唔需要太框住自己B要點G要點P要點, 同埋唔需要因為市場需要而做變色龍掛羊頭賣狗肉

無頭像
coincidence2
註冊會員

帖子 1835
註冊 2012-8-10
用戶註冊天數 4285
用戶失蹤天數 3172
狀態 離線
即係咁, 現在唔少B樣強調自己女性一面. 咁其實只係因為老一派B太MAN, 男人得很.
而事實上身為女人, 又點會完全無女兒態?(想變性者除外)

我只覺得現在只是大家風氣上接受到自己都有女人一面

不過話說回來, 又有幾多呢種似B的人, 真係會同你化妝, 唱FIONA SIT, 著到勁女人呢?

結果咪又係所謂中性打扮最多有時屎忽痕忽然女了些吧(但絕不會經常性)

所以個人認為, 呢類人算係SOFT B, 不過有個B字大家就聞之色變吧了. 打死都唔願意有個B掛在身上.

而其實又有幾多呢類人, 真係會對另一個同自己一樣STYLE的人起痰同一齊呢(而同時又有個G比你選擇) XDDDDD

贊成樓上有人話, 大家各自為政吧, 雙方去踩去質疑去覺得自己先係王道, 其實意義不大了

UNO
註冊會員

帖子 297
用戶註冊天數 4315
用戶失蹤天數 3739
狀態 離線
其實點解我會咁大反應
只係因為身邊太多人 一見到我
就label我係TB
我講一句話女朋友養我 就當我係食軟飯
(雖然最後發現佢同我傾左成日計都一直以為我係男仔...)
仲有好多 會覺得 我要點照顧對方
其實 好多時 我鍾意所謂嘅 B 多過 所謂嘅G
只不過我覺得 佢地吸引 而唔係 都一定要好女仔
因為我只係 鍾意一個人嘅感覺 而唔係外表
我只係.UM..咁囉

無頭像
snoopy
註冊會員

帖子 86
註冊 2012-8-1
用戶註冊天數 4294
用戶失蹤天數 3999
狀態 離線
110.4.31.94
老實講, 真係完全SEXUALLY來者不拒咩都OK的人, 絕對少數

有時有D B DRY爆話想試BB戀, 最後又有幾多個真係試了, 真係上埋床? 定還是見到G都係精神D?

+++ 1111

我是B, 但不愛長HAIR 女,只愛女仔歌!
我試過兩次BB戀! 不過都係冇好結果!

無頭像
spolaw
註冊會員

帖子 311
用戶註冊天數 4313
用戶失蹤天數 3699
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 snoopy 於 2012-9-2 11:51 發表

+++ 1111

我是B, 但不愛長HAIR 女,只愛女仔歌!
...

噢為什麼沒好結果?

無頭像
spolaw
註冊會員

帖子 311
用戶註冊天數 4313
用戶失蹤天數 3699
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 UNO 於 2012-9-1 02:20 發表
其實點解我會咁大反應
只係因為身邊太多人 一見到我
就label我係TB
我講一句話女朋友養我 就當我係食軟飯
(雖然最後發現佢同我傾左成日計都一直以為我係男仔...)
仲有好多 會覺得 我要點照顧對方
其實 好 ...

是社會/群體對於B同G同P都有太多疆化的角色定形吧

一直以來, 我都唔當自己係B. 因為我覺得B=要照顧人, 財政上出大份D/全包, 著得好男性化

而我唔認為自己符合以上條件. 我亦好怕別人用呢D野來量度我.

更怕識人時, 令到其他人有錯誤期望

有P呢個名詞, 就好自然借用. 是貪方便吧.

我嘅感情路線上, 我從來無同過任何所謂G一齊. 無一個係小鳥依人, 長頭髮(長期). 性情來講我應該仲柔弱

我認我phyiscally唔會強烈比B樣吸引(最多是欣賞人家好樣), 亦接受唔到被對方當弱者, 受人肉眼上睇得出的照顧

當我遇上現在的另一半, 好意外我竟然有種想保護對方嘅心態. (咁多年來我都唔知咩叫照顧人)

而我亦唔介意做一個所謂B嘅角色.

或者我從來只係一個孤寒唔大方唔介意"食軟飯" (我的確年輕時食過 )同埋陰柔嘅B. 當然, 如果將來不幸地我要出來識人, 我相信我的自介會令人雞飛狗走

如果B只係以外表衣著定位來介定.

用一個唔太好的比喻, 男人都有好多種. 我地會話一個男人"妖,佢都唔係男人來架!!!" 但客觀事實佢地係男人, 呢樣野係唔會改變的.

以上只是個人的心路歷程

P.S. 有些人表面上(外表甚至表面性格和喜好)好B, 其實內裡好女人仔. 有些人表面上唔夠B, 可能內心思維反而好似男人. 係我眼中, 好多B其實骨子裡好女人, 只係佢地未能自我釋放, 比自己好多框和壓力

teenager_bear
註冊會員

帖子 61
註冊 2012-7-10
用戶註冊天數 4316
用戶失蹤天數 3899
狀態 離線
14.199.233.239

QUOTE:
原帖由 UNO 於 2012-8-31 01:03 發表
teenager_bear :
HAHA 我認得你ICON 但你係?
其實我之前都好早開左AC 不過唔見左搵唔返個網
係之前朋友係FACEBOOK SD比我先上返黎

carcar :
可能就係因為而家OLD SKOOL王道

awdxz1 :
!!!!我 ...

係我send俾你.........= =

無頭像
註冊會員

帖子 34
註冊 2012-8-19
用戶註冊天數 4276
用戶失蹤天數 3884
狀態 離線
61.18.170.184
睇到咁多REPLY,在我作為一個幾B既人而言,我其實認同"B"係有一D無形既責任
照顧愛人,適度既紳士,比下錢,呢D野我甚至覺得呢種其實係B既美德

當然,B都係女人,MAN唔哂係正常
但有D人叫自己做"男朋友"又著到比男人更男人
出到黎既表現又唔似係"B"果回事
我不禁好奇到底B G P係咪只外表既STYLE ,已經無關呢D身份既本質

我好欣賞UNO既拍拖模式,好自然好真,大家既互動無左好多框框同壓力

另一方面,我更認同小琳既見解

QUOTE:
我認為最和諧的是,
分的人繼續分, 不分的人繼續不分,
但大家也別排斥大家,或質疑別人

分與不分,都係按返自己既意願去做啦

無頭像
spolaw
註冊會員

帖子 311
用戶註冊天數 4313
用戶失蹤天數 3699
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 1635 於 2012-9-2 22:08 發表
睇到咁多REPLY,在我作為一個幾B既人而言,我其實認同"B"係有一D無形既責任
照顧愛人,適度既紳士,比下錢,呢D野我甚至覺得呢種其實係B既美德

當然,B都係女人,MAN唔哂係正常
但有D人叫自己做"男 ...

關於B的美德呢一點, 令我花咗D時間思考

先唔探討為什麼B的美德同作為男人的美德係差不多一模一樣

唔知道有雞先定有蛋先, 總之現實情況是, B會以B的美德作為自身要求, 而G亦都以此作為好B/荀盤標準.

而每個人有唔同性格. 可能有些B本性就不是大方, 就是唔係太紳士, 或者唔算好識照顧人. 但由於深明B的美德直接影響市場叫賣力/個人魅力, 係追求的階段都會落力打造一個君子形象, 唔多唔少出銀彈攻勢. 而到咗一齊到嘅時候, 慢慢就鬆懈, 慢慢就回復本性. 又或者見對方唔係自己杯茶, 就快快收番曬D風度. 而如果追唔到手, 可能為了形象都會"好來好去", 不過背後如何同朋友數落對方就另一回事

而另一樣常見係, 一齊之後, 越來越覺得自己好辛苦, 越來越覺得自己都係女人, 為咩要下下照顧人, 是應該雙向的, 就不禁為自己不值.

看著看著以上種種, 我覺得B比自己太多壓力, 戴上不少面具, G亦都比緊壓力. 再加埋社會壓力. 好易變得好情緒化. 我咁講可能又得罪人, 係B話保護對方時, 我反而睇到更多時候, 是G在"精神上呵護同撫慰"緊B脆弱的心靈

可能因為咁, 所以就有一些[有D人叫自己做"男朋友"又著到比男人更男人,出到黎既表現又唔似係"B"果回事] 的情況

而關於B/G/P是否只係外表STYLE而無關身份本質, 呢樣野視乎各人定義的著眼點

就我自己而言, 著眼點在受什麼樣的肉體吸引, 和自己肉體上的皮相.

另外, 同唔同對手又有唔同組合. 我自己而言, 我從來都是咁上下外表, 不過我同唔同人一齊, 又有唔同模式. 可能是我自己份人好MEAN, 我不會對個個都生起照顧保護之心. 所以我同每個人, 都是一段unique的體驗. 但又不是因對象而改變外表.

UNO
註冊會員

帖子 297
用戶註冊天數 4315
用戶失蹤天數 3739
狀態 離線
我唔肯定呀嗎
幾時見?

此網站將關閉,請到 www.limehk.com