投票標題: [愛情] 投票: 情人哪內尋?  (單選)
參與投票的會員:

Natalie黑鴨   U_U   guardianangel   JEFF   anita   teenager_bear   fa329   wendy   december28   beal   Zeta   drjeff   ackob2002   kenny_bear   kixd   UNO   191L   kzn   雨花   cling   angelique   lvwing23   vivianyan   toes   Jin   00EK   撒爾達   kkmn2   nutty236   ying   Siniki   catdogcat   waiyee   lmw   fivzent   boogie=]   ztam93   WAYNE   happyalways   河童   seamus   OHAYASHI   yuenyuen   酷兒   little   joka   kkyy   gudpn   書皮   小寶寶   Youuu   kit025   stofu   EKM   vincent503   jo_y   awdxz1   Karmenjai   Coyi   憧憧   bb_bean   cheuk   sky_little   Yvo   小玫瑰   orpheusisme   siclam16   kamsk   staples   isa   七仔   3539ws   小熊子   kk_chai   espresso   普通朋友   iagainsti   nicolepig   wleey2500   LInG.   Matthaus   mrsdalloway   nana32   +S!u_王子(武)   白果   夕皓hoho   yoyouyo   人小小   acep001   usagi   dolphins23   Matthew   onon   seven7   jw228   snoopy   Kitty   hazel424   hirty001   nbook6868   gshockass   Siuboo   trytoremember   Evangeline   g_tc   Creampuff   littlemen   Mei   ahdic   Bay   elmo1029   xxy   mojito   ~緣~   小多   namnam   J__   百街   louise   gatsuxlokb   alfiewild   weirdo   kaze   whywhywhy   brick_red   hesperius   skybear   garfield   sawguoguo   ABC_9708   1635   Archivan   littlefung17   SiuChong   annalelacc   cwm   jingjing   snowmann   bike   -hazel-   duck   Jay   ELKI   JanCheung   little_star   papa11   thesun   doraemonangel   lovin7   小琳   acca   jackielpy   rip32   K.Y.   ganjai   vup   elveee   rx_law   naturalgirl   ahmui   vicpast   RCMCC   chestnut   Pal   ella   lepetitprince   cokeecat   orange_pear   yanruby   絲碧卡   akamaruhei   hime   anonymous   Canvas   wuwu   drydie   華麗田   Kaci   aloevera   loknakashima   sayit   monnyhk   Vampire_Bar   Icc   difficult4   aly118   o_喵_o   Travis23   beyourself   sloggi123   LFN   ltcheung   ki@   loklok   jackiewasbusy   lin___   咖啡豆   bii   secretkidult   mcmy   Tinkb   魚仔1號   folly   ame   spotato   vggirl   bullssseye   5354   心跳回憶   gavyan   comeon   dalolipop   audreychan   小子木   babyfu   desperado   阿爾斯楞   taz   orangeblue   AKY   cc666   yvettec   gemini   salamanda   nixielkl   horse   joen-nam   Kia   Joey   gillian510   Kyomaru   =J=   jojobibe   instantnoodle   RonSiu   lucifer10   lucky`m   19831976   dowdow   onehour   Chris   Bigmyel   naoj   mentos   Abi   KaReN(^.^)/   斯zz   hongkongguys826   nbhd   swannie28   dryg   skylar   keayi   warmheart   soulman   fungfung   Arielle   elephantfrd   山貓   tigger_audi   w_leo   PotatoBitch   fastfood   佳佳同學   cesc026   frosty   cg6553   KMP   elizabeth   小麥草   ngohaijc   skysum   swanniewan23   wazowski   smy1923   Flowwer   coma   uzw151   devilkin   dinggor   yuenb   KA!S   bbkk   aaa   BLW   fish-fish   concar   凱嘯   lcb1101   wanwan715   angel   藍空   bao_exe   king77   terus   worm  

選項 1 : On The Internet
選項 2 : 朋友搭朋友
選項 3 : 落bar/ club etc.
選項 4 : 同學
選項 5 : 工作上認識
選項 6 : 其他
對不起,您無權投票。

標題: [愛情] 投票: 情人哪內尋?
waiyee
註冊會員

帖子 123
註冊 2012-7-13
用戶註冊天數 4311
用戶失蹤天數 3894
狀態 離線
106.3.60.38
我之前識兩個ex嘅地方都有啲特別
係喺Fans Club入面,一個一齊咗幾個月,一個一齊咗年幾
我都想喺其他途徑識人。
不過好像比較難搵到志同道合,又啱傾嘅人呢。

Feel
註冊會員

帖子 54
註冊 2012-7-22
用戶註冊天數 4302
用戶失蹤天數 4021
來自 H.K. (TB)
狀態 離線
119.247.17.60
同學,同事,網上識的都較易揾倒! 落bar就玩玩下多! 但over 35後就連朋友都難識到同keep倒,更何況識女友呢~~

naturalgirl
註冊會員

帖子 48
註冊 2012-8-31
用戶註冊天數 4262
用戶失蹤天數 4111
狀態 離線
210.184.41.33

QUOTE:
原帖由 Feel 於 2012-9-13 18:11 發表
同學,同事,網上識的都較易揾倒! 落bar就玩玩下多! 但over 35後就連朋友都難識到同keep倒,更何況識女友呢~~

認同
唔好話over 35, over 25日日要番工都好難識到了
除非本身參加好多event, 如果唔係番完工就番屋企, 星6日同朋友食下飯既都好難識新朋友
我同我partner係透過朋友識既, join下朋友飲野就識到佢啦
所以我都幾贊成透過朋友識
因為係你朋友既朋友咁俾人呃既機會都會比係internet同係bar識既細啦~

無頭像
JanCheung
註冊會員

帖子 62
註冊 2012-8-23
用戶註冊天數 4271
用戶失蹤天數 3936
狀態 離線
183.179.168.101
對上2個ex都係同學,重要坐我旁邊,可能因為對得多日久生情

K.Y.
註冊會員

帖子 1449
註冊 2012-8-28
用戶註冊天數 4266
用戶失蹤天數 3769
來自 MARS
狀態 離線
116.92.18.84
我都係中學識到佢大學畢業出黎做野,而家仲一齊緊...
而家一起都有九年了...

cheuk
註冊會員

帖子 227
註冊 2012-7-19
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3896
狀態 離線
219.78.171.108

QUOTE:
原帖由 K.Y. 於 2012-10-6 09:11 發表
我都係中學識到佢大學畢業出黎做野,而家仲一齊緊...
而家一起都有九年了...

好厲害,青梅竹馬的感情好難得,祝你地幸褔咁一直走下去
我以前既ex都係中學識,不過佢地都一個個離開我,同返男仔拍拖
我覺得升大學,開始工作等轉折期,都係比較重要既關口
有點好奇,其實Kitty係咪就係你的另一半 ,都係“中學同學,拍拖9年”

十二
註冊會員

帖子 134
註冊 2012-7-21
用戶註冊天數 4303
用戶失蹤天數 3778
狀態 離線
58.152.180.105
返工, 搭LIFT識既。
係咪好浪漫呢??

K.Y.
註冊會員

帖子 1449
用戶註冊天數 4266
用戶失蹤天數 3769
來自 MARS
狀態 離線
14.199.94.205

QUOTE:
原帖由 cheuk 於 2012-10-6 11:52 發表

好厲害,青梅竹馬的感情好難得,祝你地幸褔咁一直走下去
我以前既ex都係中學識,不過佢地都一個個離開我,同返男仔拍拖
我覺得升大學,開始工作等轉折期,都係比較重要既關口
有點好奇,其實Kitty係咪就係 ...

哈,咁啱啫~=="唔好誤會~我唔識kitty,
不過見到有姊妹同佢partner能夠一直走下去,心裡也欣慰...真心想祝福佢地,因為這條路真的一點也不好走啊..
能夠一起這麼久一定經過雙方的努力...
所以大家乜不要放棄!要努力啊!

difficult4
註冊會員

帖子 464
註冊 2012-9-26
用戶註冊天數 4236
用戶失蹤天數 3866
狀態 離線
124.244.125.56
學校識, 學妹, 夾夾埋埋我諗拍咗~2年
之前hurt 過佢, 依家到我知錯已經太遲, 佢話睇化咗, 唔會再愛
因為會傷兼冇永遠
sigh....

如果there is a slim chance 比我地一齊返, 我一定會好珍惜好珍惜

cheuk
註冊會員

帖子 227
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3896
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 K.Y. 於 2012-10-6 23:59 發表

哈,咁啱啫~=="唔好誤會~我唔識kitty,
不過見到有姊妹同佢partner能夠一直走下去,心裡也欣慰...真心想祝福佢地,因為這條路真的一點也不好走啊..
能夠一起這麼久一定經過雙方的努力...
...

哈哈,原來係咁啱啫!不過你地都拍拖9年,真係難得。

K.Y.
註冊會員

帖子 1449
用戶註冊天數 4266
用戶失蹤天數 3769
來自 MARS
狀態 離線
116.92.39.209

QUOTE:
原帖由 十二 於 2012-10-6 23:42 發表
返工, 搭LIFT識既。
係咪好浪漫呢??

日日搭lift 撞見,係邊個做主動開口先~??

十二
註冊會員

帖子 134
用戶註冊天數 4303
用戶失蹤天數 3778
狀態 離線
219.79.147.127

QUOTE:
原帖由 K.Y. 於 2012-10-10 09:02 發表

日日搭lift 撞見,係邊個做主動開口先~??

話說個時, 我六點就超準時收工, 1係就追巴士返屋企, 1係就趕住去秘撈。
次次都行得好快, 禁佢就留意到我。
之後, 個排有個APP [eL], 佢搵到我, 就主動傾計....

cheuk
註冊會員

帖子 227
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3896
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 十二 於 2012-10-11 02:04 發表

話說個時, 我六點就超準時收工, 1係就追巴士返屋企, 1係就趕住去秘撈。
次次都行得好快, 禁佢就留意到我。
之後, 個排有個APP , 佢搵到我, 就主動傾計....

el真係唔錯,可惜個app冇左
o係網上遇返現實生活中既人,仲做埋女朋友,真係幾特別

十二
註冊會員

帖子 134
用戶註冊天數 4303
用戶失蹤天數 3778
狀態 離線
219.79.147.127

QUOTE:
原帖由 cheuk 於 2012-10-12 10:42 發表

el真係唔錯,可惜個app冇左
o係網上遇返現實生活中既人,仲做埋女朋友,真係幾特別

eL 係幾好的, 可惜冇左, 又冇REPLACEMENT

無頭像
smallpotato
註冊會員

帖子 51
註冊 2012-10-7
用戶註冊天數 4226
用戶失蹤天數 3902
狀態 離線
14.198.137.145
其實公司最近黎左個B
但係我冇勇氣行過去同佢SAY HI
hahahahahahaha

K.Y.
註冊會員

帖子 1449
用戶註冊天數 4266
用戶失蹤天數 3769
來自 MARS
狀態 離線
116.92.39.209

QUOTE:
原帖由 smallpotato 於 2012-10-13 20:57 發表
其實公司最近黎左個B
但係我冇勇氣行過去同佢SAY HI
hahahahahahaha

點解冇勇氣?? 新同事打個招呼好平常....

Matthaus
註冊會員

帖子 2430
註冊 2012-7-26
用戶註冊天數 4299
用戶失蹤天數 3843
狀態 離線
202.22.240.65
比個LIKE妳.

wleey2500
註冊會員

帖子 1685
註冊 2012-7-26
用戶註冊天數 4299
用戶失蹤天數 3829
來自 橋水州立大學
狀態 離線
207.206.247.78
我那個仲浪漫過搭升降機, 因為我係去exchange既時候識既
事緣佢同我搭同一班機, 佢坐正我隔離 *v* 不過我地都係轉機所以系機場就say左goodbye了 T^T

佢同我永遠都"你我相隔多麼遠", 希望keep到啦 >m<

無頭像
小子木
版主

帖子 74
註冊 2012-10-24
用戶註冊天數 4208
用戶失蹤天數 3768
來自 彩色世界
狀態 離線
49.176.34.236
在舊BLURF關前1個多月認識的
如果那時候我們沒認識,我相信我也不會可以成為她的另一半

以前的都是在網上認識
但有一個不是
那個EX我跟她一起了5年(她本來只是跟男生一起)
是在街上對她一見中情(從來都不信一見鐘情的我,竟然讓我遇到)
她走過後,我自己也沒想過會可以再見到她一次
怎麼知道不到1小時我就看到我學姐,身邊的人就是她
原來她是我學姐的同學
後來就追她..就這樣一起生活了5年
但最後她還是選擇了結婚

無頭像
salamanda
註冊會員

帖子 1
註冊 2012-11-11
用戶註冊天數 4191
用戶失蹤天數 4189