投票標題: [愛情] 投票: 情人哪內尋?  (單選)
參與投票的會員:

Natalie黑鴨   U_U   guardianangel   JEFF   anita   teenager_bear   fa329   wendy   december28   beal   Zeta   drjeff   ackob2002   kenny_bear   kixd   UNO   191L   kzn   雨花   cling   angelique   lvwing23   vivianyan   toes   Jin   00EK   撒爾達   kkmn2   nutty236   ying   Siniki   catdogcat   waiyee   lmw   fivzent   boogie=]   ztam93   WAYNE   happyalways   河童   seamus   OHAYASHI   yuenyuen   酷兒   little   joka   kkyy   gudpn   書皮   小寶寶   Youuu   kit025   stofu   EKM   vincent503   jo_y   awdxz1   Karmenjai   Coyi   憧憧   bb_bean   cheuk   sky_little   Yvo   小玫瑰   orpheusisme   siclam16   kamsk   staples   isa   七仔   3539ws   小熊子   kk_chai   espresso   普通朋友   iagainsti   nicolepig   wleey2500   LInG.   Matthaus   mrsdalloway   nana32   +S!u_王子(武)   白果   夕皓hoho   yoyouyo   人小小   acep001   usagi   dolphins23   Matthew   onon   seven7   jw228   snoopy   Kitty   hazel424   hirty001   nbook6868   gshockass   Siuboo   trytoremember   Evangeline   g_tc   Creampuff   littlemen   Mei   ahdic   Bay   elmo1029   xxy   mojito   ~緣~   小多   namnam   J__   百街   louise   gatsuxlokb   alfiewild   weirdo   kaze   whywhywhy   brick_red   hesperius   skybear   garfield   sawguoguo   ABC_9708   1635   Archivan   littlefung17   SiuChong   annalelacc   cwm   jingjing   snowmann   bike   -hazel-   duck   Jay   ELKI   JanCheung   little_star   papa11   thesun   doraemonangel   lovin7   小琳   acca   jackielpy   rip32   K.Y.   ganjai   vup   elveee   rx_law   naturalgirl   ahmui   vicpast   RCMCC   chestnut   Pal   ella   lepetitprince   cokeecat   orange_pear   yanruby   絲碧卡   akamaruhei   hime   anonymous   Canvas   wuwu   drydie   華麗田   Kaci   aloevera   loknakashima   sayit   monnyhk   Vampire_Bar   Icc   difficult4   aly118   o_喵_o   Travis23   beyourself   sloggi123   LFN   ltcheung   ki@   loklok   jackiewasbusy   lin___   咖啡豆   bii   secretkidult   mcmy   Tinkb   魚仔1號   folly   ame   spotato   vggirl   bullssseye   5354   心跳回憶   gavyan   comeon   dalolipop   audreychan   小子木   babyfu   desperado   阿爾斯楞   taz   orangeblue   AKY   cc666   yvettec   gemini   salamanda   nixielkl   horse   joen-nam   Kia   Joey   gillian510   Kyomaru   =J=   jojobibe   instantnoodle   RonSiu   lucifer10   lucky`m   19831976   dowdow   onehour   Chris   Bigmyel   naoj   mentos   Abi   KaReN(^.^)/   斯zz   hongkongguys826   nbhd   swannie28   dryg   skylar   keayi   warmheart   soulman   fungfung   Arielle   elephantfrd   山貓   tigger_audi   w_leo   PotatoBitch   fastfood   佳佳同學   cesc026   frosty   cg6553   KMP   elizabeth   小麥草   ngohaijc   skysum   swanniewan23   wazowski   smy1923   Flowwer   coma   uzw151   devilkin   dinggor   yuenb   KA!S   bbkk   aaa   BLW   fish-fish   concar   凱嘯   lcb1101   wanwan715   angel   藍空   bao_exe   king77   terus   worm  

選項 1 : On The Internet
選項 2 : 朋友搭朋友
選項 3 : 落bar/ club etc.
選項 4 : 同學
選項 5 : 工作上認識
選項 6 : 其他
對不起,您無權投票。

標題: [愛情] 投票: 情人哪內尋?
無頭像
gemini
註冊會員

帖子 1
註冊 2012-11-11
用戶註冊天數 4187
用戶失蹤天數 4009
狀態 離線
203.142.100.15
第一個gf 係係澳洲 working holiday 個陣識既,當地人,一齊左 3個幾月,最後因為我要返香港而分手。

現任gf 係網上識既,一齊左 2.5 年。
講起都覺得好神奇,因為大家相距咁遠都識到。佢係德國人,網上識左之後 long d 左9 個月,佢就過左黎香港見我,stay 左一個月,之後聖誕我過左去探佢。直至今年 5月佢apply 左 working holiday visa 黎香港,可以stay 一年,我搬左出黎同佢一齊住。:))

K.Y.
註冊會員

帖子 1449
註冊 2012-8-28
用戶註冊天數 4262
用戶失蹤天數 3765
來自 MARS
狀態 離線
116.92.39.209

QUOTE:
原帖由 salamanda 於 2012-11-13 00:04 發表
竟然得咁少人係落吧識????

我覺得落吧多數係玩多,要識到個認真既都好似比較難...

QUOTE:
原帖由 wleey2500 於 2012-10-24 00:55 發表
我那個仲浪漫過搭升降機, 因為我係去exchange既時候識既
事緣佢同我搭同一班機, 佢坐正我隔離 *v* 不過我地都係轉機所以系機場就say左goodbye了 T^T

佢同我永遠都"你我相隔多麼遠", 希望keep到啦 ...

哈哈, 真係幾浪漫... 緣份就係咁,話黎就黎... 真係好得意...
你我相隔多麼遠。。。>>>> LONG D O個D 真係好難KEEP.... 但都祝福你地啦~

無頭像
dalolipop
註冊會員

帖子 52
註冊 2012-10-22
用戶註冊天數 4206
用戶失蹤天數 3873
狀態 離線
218.102.159.149
係舊blur-f 識. 個時大家都各有感情問題..
之後好好兄弟咁晚晚傾.. 最後搞搞下一年之後,
係我地兩個一齊左.. 我地一直無諗過對方就係我地想搵ge 人..

無頭像
butwho
註冊會員

帖子 9
註冊 2013-2-8
用戶註冊天數 4098
用戶失蹤天數 4090
狀態 離線
14.136.62.115

QUOTE:
原帖由 -hazel- 於 2012-9-11 11:06 發表
我最愛果個ex 係舊blur-f識既
識左先知原來係師妹仔 哈哈哈
第一次long d (亦係唯一一次 同佢分開後都無再拍拖lol)
拍左5個月
真係最開心最深刻既一次....
所以到而加都未放得低

師妹都long d.? 邊度?

無頭像
butwho
註冊會員

帖子 9
註冊 2013-2-8
用戶註冊天數 4098
用戶失蹤天數 4090
狀態 離線
14.136.62.115

QUOTE:
原帖由 gemini 於 2012-11-14 10:43 發表
第一個gf 係係澳洲 working holiday 個陣識既,當地人,一齊左 3個幾月,最後因為我要返香港而分手。

現任gf 係網上識既,一齊左 2.5 年。
講起都覺得好神奇,因為大家相距咁遠都識到。佢係德國人,網上識左 ...

怎麼我覺得好幸福 long d.更体驗到愛。

無頭像
kit025
註冊會員

帖子 35
註冊 2012-7-18
用戶註冊天數 4303
用戶失蹤天數 3845
狀態 離線
124.217.186.142
我都好想問呢個問題!
曾經在工作上遇過一位我以為是對的人,
可惜她已有女朋友!
我從不相信網上識人是work,
身邊亦很小les的朋友,
要找partner對我來說困難極了,
而且快30了=="灰

山貓
註冊會員

帖子 123
註冊 2013-2-21
用戶註冊天數 4085
用戶失蹤天數 3878
狀態 離線
124.244.94.182

QUOTE:
原帖由 kit025 於 2013-2-21 04:25 發表
我都好想問呢個問題!
曾經在工作上遇過一位我以為是對的人,
可惜她已有女朋友!
我從不相信網上識人是work,
身邊亦很小les的朋友,
要找partner對我來說困難極了,
而且快30了=="灰

其實又唔洗咁灰掛,我都未怕而你只係30都未夠怕乜呢?仲大把機會啦
(特別如果你係G一定大把B排哂隊),我自己就比較相信緣份?即係順其自然啦,
唔會刻意上網搵女友(一般朋友唔計),目前為止所有Ex都係現實生活上識到,
主要來源係工作環境上(或對方工作範圍上要接觸我)

雖然我都唔會刻意上網搵女友,但關於你不相信網上識人呢樣野,其實又冇必要固步自封,
岩傾、有計傾下的咪做下朋友,好有感覺咪嘗試主動少少囉。

無頭像
kit025
註冊會員

帖子 35
註冊 2012-7-18
用戶註冊天數 4303
用戶失蹤天數 3845
狀態 離線
203.145.92.171
我想我不算g,我想我可能是pure偏b/bi,
其實我是好怪的,細個很b,大大下開始接納唔到自己太b,
慢慢變得好中性化,但睇落都偏b,
我暗戀過好多直女,亦暗戀過男仔,
其實可能我係偏向感覺行先,性別可能係其次,
但Ex(b+初戀)出現左我的確覺得自己同男生一齊ge機會率偏低!
Anyway,好多謝你ge關心n鼓勵,如果唔介意ge 我地可以pm傾下傾丫!

KMP
註冊會員

帖子 40
註冊 2013-3-16
用戶註冊天數 4062
用戶失蹤天數 4017
來自 Melbourne
狀態 離線
122.49.177.165

QUOTE:
原帖由 anonymous 於 2012-9-12 01:26 發表
學校識易好多!
出左黎社會想識個les都難
b除外

係wor, 就算係條街度一眼認得出b
唔通我走埋去話 哈囉 你係咪les
雖然我有個friend真係甘做過
番工好難識到…b係睇得出
但唔係間間公司都多b架嘛…

無頭像
devilkin
註冊會員

帖子 6
註冊 2013-4-21
用戶註冊天數 4026
用戶失蹤天數 3008
狀態 離線
119.246.49.128

我係舊 BLUR-F 識到一班人,之後 FD 搭 FD 識到現在的另一伴!

無頭像
BLW
註冊會員

帖子 15
註冊 2013-5-1
用戶註冊天數 4016
用戶失蹤天數 3852
來自 HK
狀態 離線
203.168.205.44
學校...可惜剛分開

無頭像
bao_exe
註冊會員

帖子 2
註冊 2013-5-27
用戶註冊天數 3990
用戶失蹤天數 3989
狀態 離線
202.125.203.78
全部都係同學識@@好難係其他地方識

無頭像
coma
註冊會員

帖子 4
註冊 2013-3-31
用戶註冊天數 4047
用戶失蹤天數 3211
狀態 離線
59.149.138.185
我得一個係同學 其他全部都係網上識...
不過我覺得最近forum都好少人上 要再去認識另一半都好難

無頭像
註冊會員

帖子 570
註冊 2013-6-5
用戶註冊天數 3980
用戶失蹤天數 3883
來自 HK
狀態 離線
113.252.244.87
拍左幾耐 6年
互動過程 以前blur f 既交友區

再之前既女友都係讀書時參加d 校際活動識 (好多都係女校果女仔)
依家都好有幾個結左婚~ 有個仲生埋仔, 仲有好間唔中既聯絡

無頭像
ycbo
註冊會員

帖子 13
註冊 2013-7-7
用戶註冊天數 3949
用戶失蹤天數 3882
狀態 離線
203.218.186.42
工作

無頭像