標題: [生活] 其實岩岩見到交友區..
cheuk
註冊會員

帖子 227
註冊 2012-7-19
用戶註冊天數 4296
用戶失蹤天數 3887
狀態 離線
219.78.164.38

QUOTE:
原帖由 ELKI 於 2012-9-20 14:12 發表

我都同意你wor
直女對於les了解不多.因一時感覺而一齊左
但又可能第日同你講受唔住壓力的問題.了解過後覺得女仔俾唔到佢想要既野佢
所以我都唔會追直女.要有好多耐性

哈哈,其實我覺得係拗攣直女果個好辛苦。
因為由直變攣會有好多掙扎,要硬食好多苦頭。
例如唔習慣女女拍拖模式,唔知點同朋友交代,道德觀念的問題等等。
不過如果個直女已變攣,同b分手後都係揀返b,我諗佢總會克服左d掙扎。

Vampire_Bar
註冊會員

帖子 110
註冊 2012-9-23
用戶註冊天數 4230
用戶失蹤天數 3911
來自 Hong Kong
狀態 離線
121.203.73.253
好G的確難求, 要遇到一個真心, 認真, 專一, 唔介意另一半係冇錢既, 唔介意一齊捱, 更加難求~~~!!

Vampire_Bar
註冊會員

帖子 110
註冊 2012-9-23
用戶註冊天數 4230
用戶失蹤天數 3911
來自 Hong Kong
狀態 離線
121.203.73.253
曾經試過同過直女一齊, 但係佢都係同返真仔一齊-.-

小K
註冊會員

帖子 58
註冊 2012-7-11
用戶註冊天數 4304
用戶失蹤天數 3992
來自 B612行星
狀態 離線
119.246.228.243
未必係少得咁誇張既, 只係可能比較少出post??
好似我都係睇多過回...... 更加無開post過.....

waiyee
註冊會員

帖子 123
註冊 2012-7-13
用戶註冊天數 4302
用戶失蹤天數 3884
狀態 離線
168.70.20.134
雖然只係拍過幾次拖
不過我一直都覺得好難識到G 架喎haha..
就算以前讀女校, 都唔知邊啲係..
而家出到黎更加難上加難呀T_T

無頭像
coincidence2
註冊會員

帖子 1835
註冊 2012-8-10
用戶註冊天數 4274
用戶失蹤天數 3161
狀態 離線
203.198.147.7
遇唔到好G, 有時可能要問問自己, 為咩成日遇上唔好的G

會唔會係自己都唔等得, 心急咗, 無耐性花時間去認識深入D?

會唔會自己太信一見鍾情, 太先入為主, 太以外在條件去秒殺人地?

會唔會自己其實都唔DESERVE一個好G, 因為自己都唔係咩新鮮蘿蔔?

會唔會自己成日TARGET錯人, 偏偏真係好果D又唔令你心動?

無頭像
juicccc
註冊會員

帖子 17
註冊 2012-7-14
用戶註冊天數 4302
用戶失蹤天數 3972
狀態 離線
203.145.92.195
G有咁吃香嗎?我又唔係好覺

Ivy
註冊會員

帖子 170
註冊 2012-8-3
用戶註冊天數 4281
用戶失蹤天數 4013
狀態 離線
121.202.26.48

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-9-25 11:18 發表
遇唔到好G, 有時可能要問問自己, 為咩成日遇上唔好的G

會唔會係自己都唔等得, 心急咗, 無耐性花時間去認識深入D?

會唔會自己太信一見鍾情, 太先入為主, 太以外在條件去秒殺人地?

會唔會自己其實 ...

不能認同更多!

確實我也相信 25歲以上的G比較少
好的G而又願意繼續行這條路的更少
但點解有些B遇不到好G 甚至連一個普通女友都交不到呢?

半年多前我也開過一個交友POST
B很多很多 但在眾B中 確實並非有太多讓G覺得是比較理想的B
心急很致命 一開始讓人覺得你只為找女友而來的 雖然我心明你的目的
但連花點時間了解都不願 往後的日子 你能真的了解我嗎?

有時看見有些交友POST去尋女友
一開始就說希望對方點點點 又要認真又要專一等
條件多多 還未認識你已經給嚇怕了 又怎會識到G呢
如果一個G真的愛你 那些你內心希望對方擁有的條件 她一定會符合的
而且 你要求對方的同時 你希望對方也對你諸多要求嗎
可能 你甚至連入圍的資格也沒有

一個好的B 至少願意花時間耐心去了解G是一個甚麼樣的人 同樣G也是
是因為大家對感情也認真
而一個有內涵的B 不會只花時間去想情情愛愛的事
亦不會以溝女為她們的目標
遇不到好G的人 好好裝備一下自己吧 無論是外表 思想以及修養等 加上成熟一點
當你遇到理想目標的時候
相信即使你不甚麼展開追求 自會有欣賞你的G出現

說話太多 見諒 !

無頭像
占少
註冊會員

帖子 133
註冊 2012-8-27
用戶註冊天數 4257
用戶失蹤天數 3915
狀態 離線
123.255.100.86
其實而家少左好多人係度開post...

不愛吃豬扒
註冊會員

帖子 264
註冊 2012-9-15
用戶註冊天數 4239
用戶失蹤天數 3944
來自 膠膠一名
狀態 離線
101.78.138.142

QUOTE:
原帖由 Ivy 於 2012-9-25 13:57 發表

不能認同更多!

B很多很多 但在眾B中 確 ...

拍拍叫好,你講得好好。
好少人肯去花時間去了解對方是怎樣的人。
其實很多人都是add左之後,覺得同對方好多話題叫「岩傾」,
什至都會多心,以為呢啲叫有feel,
因為網上同真實係兩回事件,
識左未有一星期話約你出去,好啦,
約完之前對方覺得你ok就繼續想約你;
如果唔ok可以好快係你面前消失。

不分年齡、b/p/g都會咁。

cheuk
註冊會員

帖子 227
用戶註冊天數 4296
用戶失蹤天數 3887
狀態 離線
219.78.164.38

QUOTE:
原帖由 不愛吃豬扒 於 2012-9-25 15:44 發表

拍拍叫好,你講得好好。
好少人肯去花時間去了解對方是怎樣的人。
其實很多人都是add左之後,覺得同對方好多話題叫「岩傾」,
什至都會多心,以為呢啲叫有feel,
因為網上同真實係兩回事件,
識左 ...

其實網上識人有d似interview
Applicants有好多,但伴侶既vacancy只得1個,所以都要講求efficiency
一開始睇profile而add人/被人add時查家宅    -> Screen CV
Msn/whatsapp傾計    -> Online test
傾電話    -> Telephone interview
第一次見面    -> Face-to-face interview
Fail左其中一個stage就玩完,當然你最後俾offer人地時
人地都可能有其他荀工o係手,或者過程中發現份工唔適合而拒絕簽約
然後你可能開始揾返2nd/3rd choice等等,或者又開始收過CV

無頭像
little
註冊會員

帖子 348
註冊 2012-7-16
用戶註冊天數 4299
用戶失蹤天數 4009
來自 hk
狀態 離線
220.246.195.67

QUOTE:
原帖由 cheuk 於 2012-9-26 00:44 發表

Applicants有好多,但伴侶既vacancy只得1個,所以都要講求efficiency
一開始睇profile而add人/被人add時查家宅    -> Screen CV
Msn/whatsapp傾計    -> Online  ...

一篇生動有趣又反映現實的回應,現代講求速食,想盡快知有無機,有無結果,生活上稍為覆遲了電郵/whatsapp (內容無關痛癢,只是無聊幾句,已被人話無禮貌 ,很多人要求是瞬間滿足 ,他們要真的肯用時間、耐性去深入了解一個人,除非是個「柔物 」或覺得你是「奇貨 」。未來有利可圖,否則條件初步不合者第一圈即出局,應酬也不屑做。

無頭像
heear
註冊會員

帖子 43
註冊 2012-8-2
用戶註冊天數 4282
用戶失蹤天數 3957
狀態 離線
119.247.115.105

QUOTE:
原帖由 cheuk 於 2012-9-26 00:44 發表

Msn/whatsapp傾計    -> Online  ...

形容得好貼切!
個人還是認為面對面的相處最真誠最坦白,
尤其面部表情, 身體語言, 已經講出好多暗示你知

無頭像
coincidence2
註冊會員

帖子 1835
註冊 2012-8-10
用戶註冊天數 4274
用戶失蹤天數 3161
狀態 離線
42.98.163.40

QUOTE:
原帖由 little 於 2012-9-26 02:54 發表

一篇生動有趣又反映現實的回應,現代講求速食,想盡快知有無機,有無結果,生活上稍為覆遲了電郵/whatsapp (內容無關痛癢,只是無聊幾句 ),已被人話無禮貌 ,很多人要求是瞬間滿足 ,他們要真的肯用 ...

very to the point!!! 2位講的都

lii
註冊會員

帖子 57
用戶註冊天數 4297
用戶失蹤天數 4029
狀態 離線
14.136.117.231
哈係咩點解一啲都唔覺得我有市場

無頭像
Franky
註冊會員

帖子 85
註冊 2012-8-12
用戶註冊天數 4272
用戶失蹤天數 3906
狀態 離線
175.159.94.122
真係似interview,
我fail左好幾次

無頭像
DonDonDon
註冊會員

帖子 74
註冊 2012-9-26
用戶註冊天數 4227
用戶失蹤天數 3789
狀態 離線
183.179.222.230
p 咪仲少...... (哭)

無頭像
Beargor
註冊會員

帖子 2
註冊 2013-3-12
用戶註冊天數 4060
用戶失蹤天數 4045
狀態 離線
14.0.207.71
有時女仔扮蠢比較可愛D

無頭像
Beargor
註冊會員

帖子 2
註冊 2013-3-12
用戶註冊天數 4060
用戶失蹤天數 4045
狀態 離線
14.0.207.71
有時女仔扮蠢比較可愛D

無頭像
Simsuk
註冊會員

帖子 50
註冊 2013-3-6
用戶註冊天數 4066
用戶失蹤天數 3996
狀態 離線
115.132.4.126

QUOTE:
原帖由 Ivy 於 2012-9-25 13:57 發表

不能認同更多!

B很多很多 但在眾B中 確 ...

ahh agree !
咁唔知你或者其他有無遇過較好ge b?
係埋遇到真心ge 但係可能其他方面有唔係好得?
exp: 樣/ 氣質??
有時真係覺得... 人揀你, 你揀人...
都係睇合唔合眼緣先ge.......

此網站將關閉,請到 www.limehk.com