標題: [愛情] 各B , 你們如何追女仔? 對象30+
bunnybun
註冊會員

帖子 8
註冊 2012-8-13
用戶註冊天數 4284
用戶失蹤天數 3885
狀態 離線
67.180.146.205
非常好的mindset. 恭喜你, 你和你另一半都是幸福的人

QUOTE:
原帖由 little 於 2012-9-18 01:30 發表

Exactly !,我想: 不一定要伴侶的髮型及衣著弄得入型入格( 髮際剷高四寸、粗框大眼鏡、板仔吊腳look等 ) ,只要乾淨整齊、順眼利落,我十分討厭伴侶為了扮男子 ,把胸部收藏,使它們札到變型,影響健康。常認 ...

無頭像
rickyma
註冊會員

帖子 1
註冊 2012-9-20
用戶註冊天數 4246
用戶失蹤天數 4194
狀態 離線
219.76.215.69
在下不是什麼情場聖手,
只係分享小心得
小弟以前有好幾年都係單身,
恨拍拖恨到出面,
香港B G比例失衡
所以一有對象立即行動,
送禮,行街,睇戲,食飯
裝模作樣,恨不得全副家當放上身 (俗稱狗公)
所以女孩們立即開了保護罩
之後去了澳洲Working holiday 2年,回港後
個人慢慢放鬆了,以及將更多時間投放在興趣上
做回自己,我現在的女朋友很欣賞我的興趣為人
我亦不用為迎合女生而說出言不由衷的說話
所以巴打你不用灰心
女孩喜歡一個人,大都是由仰慕開始
因為你擁有她沒有的特質,兼是她欣賞的
請盡情展現你的決斷力,你的立場思想,你的風度
證明你是值得依靠的對象

p.s. 我女友之前是直的

無頭像
Evangeline
註冊會員

帖子 90
註冊 2012-8-4
用戶註冊天數 4293
用戶失蹤天數 4066
狀態 離線
58.176.5.161
我覺得就算你對一個女仔有好感
都唔好一開始就咁猴急
要慢慢傾熟D先約出街
咁就唔會一開始就嚇親人

無頭像
little
註冊會員

帖子 348
註冊 2012-7-16
用戶註冊天數 4312
用戶失蹤天數 4022
來自 hk
狀態 離線
219.73.24.147

QUOTE:
原帖由 bunnybun 於 2012-9-19 16:04 發表
非常好的mindset. 恭喜你, 你和你另一半都是幸福的人

不,我的思想不夠成熟和內向,工作未有著陸,不敢也不會對愛有實質祈望,我自問未有能力給別人幸福、承諾。最多是幻想一下就算了,沒有把握的事不表明,我只想先在工作上給我安穩的精神,可以在有閒餘追求心靈上的滿足。
不竟社會現實,若你經濟條件穩定,( 職業例如老師,雖然不是一定有錢,但是看上去體面就夠了。 ) 其實別人根本不在乎你是否一個極惡或極善的人。
引述一個女明星在明報週刊訪問說: 「父母對子女的愛是至誠的,友情、愛情可以用金錢物質及時間去滋養。」所謂人心肉做,上述便是必然的手段了。
舉例: 美艷的黎姿嫁一個肥胖,老態又跛了腳的富豪,難道黎姿真的愛上他? 但對那個跛了腳的富豪來說,穩定條件可把自己喜歡的人留在身邊 ---- 就算黎姿從不愛他或看不起他( 身體上的缺陷 )。
但萬一日後生變,肥胖,老態又跛了腳的富豪都會活得有尊嚴,進可攻,可再找一個有緣人,也可以退可守,不用怕承受被人奚落、笑他曾食天鵝肉,折墬云云。

無頭像
yoyouyo
註冊會員

帖子 53
註冊 2012-7-28
用戶註冊天數 4300
用戶失蹤天數 3892
狀態 離線
27.33.183.9

QUOTE:
原帖由 Evangeline 於 2012-9-21 23:24 發表
我覺得就算你對一個女仔有好感
都唔好一開始就咁猴急
要慢慢傾熟D先約出街
咁就唔會一開始就嚇親人

認同, 我就係衰心急左

cheuk
註冊會員

帖子 227
註冊 2012-7-19
用戶註冊天數 4309
用戶失蹤天數 3900
狀態 離線
219.78.164.38

QUOTE:
原帖由 little 於 2012-9-22 01:02 發表

不,我的思想不夠成熟和內向,工作未有著陸,不敢也不會對愛有實質祈望,我自問未有能力給別人幸福、承諾。最多是幻想一下就算了,沒有把握的事不表明,我只想先在工作上給我安穩的精神,可以在有閒餘追求 ...

我對黎姿認識唔深,但印象中佢係一個顧家既人,尤其係佢好鍚佢細佬
o係佢細佬發生嚴重車禍時,佢一直對細佬不離不棄悉心照顧
果段期間,好似係多得佢老公一直o係背後支持佢,無論係金錢或精神上
我諗好多女仔o係最無助時,身邊有一個可靠既男人出現
個女仔覺得好感動,從而愛上左個男人都唔出奇
何況黎姿經歷過風風雨雨,生離死別,思想可能比一般人成熟
揀偶條件可能會比較趨向成熟穩重,可付託終生既對象
當然,佢揀佢老公係因為愛,感動,報恩,定係為日後生活著想,只有佢自己先知
生活中,我都認識嫁俾傷殘人仕既auntie,或嫁俾個肥肥純純樣衰衰老公既靚女
佢地都係真心相愛,過著幸褔既生活,所以我偏向相信世上有這種真愛
就好似結婚誓詞咁,無論環境順逆,疾病健康,貧賤富貴,都會好好咁愛另一半

無頭像
little
註冊會員

帖子 348
註冊 2012-7-16
用戶註冊天數 4312
用戶失蹤天數 4022
來自 hk
狀態 離線
220.246.204.3
願你隨後人生可以與一個擁有相同信念的伴侶一起渡過!

bunnybun
註冊會員

帖子 8
註冊 2012-8-13
用戶註冊天數 4284
用戶失蹤天數 3885
狀態 離線
67.180.146.205
我都相信有真愛, 但在它出現前好好裝備自己也沒壞處, 盡量'打好d個底'先
(自問也未夠成熟, 哈, 大家努力 )

無頭像
蠟b小新
註冊會員

帖子 13
註冊 2012-9-24
用戶註冊天數 4242
用戶失蹤天數 4046
狀態 離線
124.217.186.89
人靠衣裝 物靠包裝
努力搵錢好過啦

無頭像
snoopy
註冊會員

帖子 86
註冊 2012-8-1
用戶註冊天數 4296
用戶失蹤天數 4001
狀態 離線
42.3.200.226
我同意,錢是重要的,但它卻買不到愛情!

此網站將關閉,請到 www.limehk.com